Tips

 

Lees ook eens de nieuwe driemaandelijkse rubriek "Licht uit, spot aan" (bij what's up)! 
Vanaf 1 februari het Bruinisser Visserskoor.

 

GEEF GEPLANDE CONCERTEN VAN JE KOOR SNEL DOOR VOOR IN DE VOKALENDER.
DAT BETEKENT MINDER DUBBELBOEKINGEN EN MEER PUBLIEK! 

  

woensdag 7 febr t/m zondag 18 februari tournee
De nieuwste editie van Meesters&Gezellen staat in het teken van zowel eigentijdse als ook zeer oude noten, en dat in combinatie met een drietal erkende meesterwerken uit het repertoire. Het programma is samengesteld door Daniel Reuss. Jonge getalenteerde zangers zingen samen met hun collega's uit het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam.
www.tettix.nl

 

zaterdag 17 februari  13.00 Klokgebouw Eindhoven
Het Klokgebouw in Eindhoven wordt op deze middag omgetoverd tot concertzaal voor ADEMNOOT: hét exclusieve zangevent van het Longfonds in samenwerking met Philips. Met Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley en duizenden andere zangliefhebbers wordt één megakoor gevormd, een unieke zangervaring! Help mee longziektes de wereld uit te helpen. Met je ticket steun je het longonderzoek.
www.longfonds.nl

 

vrijdag 23 t/m zondag 25 februari Letse Cultuurdagen Roosendaal
Eens in de vijf jaar vindt in Riga, de hoofdstad van Letland, een groots zang - en dansfestival plaats. Omdat Letland in 2018 honderd jaar bestaat, wordt het festival (30 juni-8 juli) dit keer nog grootser aangepakt. In Roosendaal laten een aantal deelnemers alvast een voorproefje zien en horen tijdens de Letse Cultuurdagen. 
- vrijdag 23 februari opening in de Moeder Godskerk met o.a. een optreden van de Latvian Voices
- zaterdag 24 februari zangworkshops en 's avonds een concert in de Sint Jan
- zondag 25 februari een Letse beurs in theater de Kring met zang - en dansoptredens
www.roosendaal.nl

 

zondag 25 februari 15.30 Zeeuwse Concertzaal Middelburg
Latvian Voices is een wereldberoemd a capella zangkoor uit Letland – het land dat zingt! Sinds 2009 hebben de zes Letse dames van Latvian Voices met hun stem als enig muzikaal instrument een unieke zangstijl weten te ontwikkelen. Een repertoire van moderne en traditionele muziek, Letse folk aangevuld met elementen van popmuziek en ook klassieke koormuziek.
www.zeeuwseconcertzaal.nl


zondag 25 februari 15.00 DeDoelen Rotterdam
Duke Ellington’s  bruisende ‘Sacred Concert’ behoort tot het heilige der heilige van de Amerikaanse jazzmuziek. In zijn laatste creatieve fase wijdde jazzicoon Duke Ellington (1899-1974) zich aan zijn fameuze, driedelige cyclus voor koor, solist en jazzorkest. Zijn magnum opus ‘Sacred Concert’ (1965-1973) wordt hoogstzelden uitgevoerd in de concertzalen. Tot nu toe. Want Het Brabants Jazz Orkest, Capella Brabant en stervocaliste Deborah Carter blazen Ellingtons avondvullende meesterwerk nieuw leven in. Uitgangspunt is de stijlvolle, gearrangeerde versie van Zwedens bekendste jazzcomponist Örjan Fahlström. In ‘Sacred Concert’ verweeft Ellington religieuze teksten, Europese kerkmuziek, jazz en gospelzang. Een ultiem crossover werk waarin een vooruitziende Ellington bruggen sloeg tussen de Oude Wereld (Europa) en de Nieuwe Wereld (USA). 
www.dedoelen.nl

 

zondag 4 maart 15.30 Sint Jacobskerk Vlissingen
Cappella Amsterdam brengt drie Nederlandse premières van Estse componisten: Kleine Litanei van Arvo Pärt, het Stabat Mater van Tõnu Kõrvits én de Missa brevis van Erkki-Sven Tüür. Deze werken staan centraal in het concert Baltsiche Zielen | Carte Blanche voor Endrik Üksvärav, waarin jonge dirigent Endrik Üksvärav met Cappella Amsterdam ook werken van Veljo Tormis, Galina Grigorjeva en Pärt Uusberg ten gehore zal brengen. Endrik Üksvärav (1980) is een talentvolle Estse zanger die zich de afgelopen jaren ontwikkelde tot een zeer fijnzinnig koorleider. Hij beschikt over een bijzondere kennis van de zangtradities en de esthetiek van de muziek uit de Baltische Staten. Endrik Üksvärav: ' De uitnodiging van Cappella Amsterdam is bijzonder voor mij. Estland viert op 24 februari 2018 honderd jaar onafhankelijkheid. Voor mij voelt deze Carte Blanche, gewijd aan Estse componisten, als een verjaardagscadeau van Cappella aan Estland. Ook kan ik nieuwe werken laten horen van de grote Estse componisten Arvo Pärt, Erkki-Sven Tüür en Tõnu Kõrvits. In de muziek van Veljo Tormis huizen onze wortels, emoties, wijsheid... eigenlijk alles. Het is muziek die je raakt, zelfs als je de taal niet verstaat.'
www.cappellaamsterdam.nl
N.B.
MuziekPodium Zeeland biedt Zeeuwse koorleden de gelegenheid kaarten te bestellen in de voorverkoop, die € 5,00 goedkoper zijn dan aan de kassa. Per koorlid mogen twee kaarten worden besteld. Wie belangstelling heeft voor kaarten kan dat via de mail opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

zaterdag 24 maart 20.00 Zeeuwse Concertzaal Middelburg
In het voorjaarsprogramma Time-Out zal de Utrechtse Studenten Cantorij o.l.v. Fokko Oldenhuis een verfrissende combinatie van oudere en nieuwere koorwerken van oa Sweelinck, Párt, Vasks maar ook een nieuwe compositie van Douwe Eisenga ten gehore brengen.
www.zeeuwseconcertzaal.nl

 

vrijdag 30 maart 20.00 Burgerzaal Stadhuis Middelburg
Graindelavoix o.l.v. Björn Schmelzer met Gesualdo’s Responsoria voor de passietijd.
www.graindelavoix.org
N.B.
MuziekPodium Zeeland biedt Zeeuwse koorleden de gelegenheid kaarten te bestellen in de voorverkoop, die € 5,00 goedkoper zijn dan aan de kassa. Per koorlid mogen twee kaarten worden besteld. Wie belangstelling heeft voor kaarten kan dat via de mail opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

zaterdag 7 april 20.15 Sint Jacobskerk Vlissingen 
Het beroemde Ierse koor Anúna brengt het programma The Celtic Spirit, een selectie songs over universele waarheden en gezongen verhalen die de mysterieuze landschappen, filosofie en mythologie van Ierland weerspiegelen. Componist Michael McGlynn heeft speciaal voor dit concert geput uit middeleeuwse poëzie van zijn thuisland. Het is voor het eerst dat Anúna tijdens een concert een selectie songs ten gehore brengt, die zo sterk zijn geënt op de mythen en legenden van het oude Ierland. Verhalen over strijders en monniken, over liefde en de dood. Anúna is als geen ander in staat om de ziel van het oude Ierland te ontsluieren. 
www.de-drvkkery.nl

 

zaterdag 14 april 20.00 Sint Jacobskerk Vlissingen
Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra met het programma "Miserere". Werken van o.a. Allegri, Scarlatti en Gesualdo.
In het voorprogramma (19.30) is Kamerkoor Musica Cordis uit Goes o.l.v. Hans Smout te beluisteren.
www.nederlandskamerkoor.nl
www.musicacordis.nl
N.B.
MuziekPodium Zeeland biedt Zeeuwse koorleden de gelegenheid kaarten te bestellen in de voorverkoop, die € 5,00 goedkoper zijn dan aan de kassa. Per koorlid mogen twee kaarten worden besteld. Wie belangstelling heeft voor kaarten kan dat via de mail opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

zaterdag 21 april t/m zondag 6 mei Mechelen
Het Festival Lunalia heeft als thema "Tijdloze muziek met de kracht van de volle maan".
Er zijn diverse optredens, o.a. van het ensemble VocaMe, gespecialiseerd in programma's rondom sterke vrouwen in de muziekgeschiedenis.
www.lunalia.be

 

zaterdag 14 juli 20.00 Nicolaïkerk Utrecht
Afsluiting van de Kurt Thomas Cursus m.m.v. het professionele Kurt Thomas Chamber Choir, het strijkorkest Utrecht Conservatory Strings en diverse kamermuzikanten en solisten.
www.hku.nl

 

 

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl