Tips

 

Lees ook eens de nieuwe driemaandelijkse rubriek "Licht uit, spot aan" (bij what's up)! 
Vanaf 1 mei De Rodonis.

 

GEEF GEPLANDE CONCERTEN VAN JE KOOR SNEL DOOR VOOR IN DE VOKALENDER.
DAT BETEKENT MINDER DUBBELBOEKINGEN EN MEER PUBLIEK! 

 

zaterdag 23 en zondag 24 juni hele dag Alden Biesen (België)
Het Midzomerfestival AlbaNova staat dit jaar in het teken van "The musical gift". In het historisch decor van Kasteel Alden Biesen vinden bezoekers een gevarieerd aanbod van concerten en workshops (ook voor kinderen).
www.albanovafestival.com

 

vrijdagavond 29 juni en zaterdag 30 juni hele dag Gent
Meerstemmig Gent organiseert de zevende editie van de dag van de polyphonie met concerten, workshops, lezingen en een open podium. Optredens van o.a. Tiburtina Ensemble - Cinquecento - Psallentes - El Grillo - Servir Antico
www.meerstemmiggent.be

 

29 juni-1 juli en 5-8 juli De Bijloke Gent
Gent Jazz Festival met internationale mainstream, avantgarde jazz en fusion met andere muziekstromingen.
www.gentjazz.com

 

zondag 1 juli 16.00 Sint-Baafskerk Aardenburg
Ensemble Polyfoon brengt het programma Musica Brexit met rijk versierde en ritmische muziek van Fayrfax en Taverner, topwerken van Tallis en White en verrassende koormuziek uit de 19e, 20e en 21e eeuw met pareltjes van Pearsall en Stanford, een mystieke Tavener en een 17-stemmige Talbot.
www.polyfoon.be

 

maandag 2 juli 20.00 Concertgebouw Amsterdam
Op maandag 2 juli dirigeert Eric Whitacre het Groot Omroepkoor en countertenor Davis Allsopp in een Amerikaans programma met Bernstein, Copland én eigen werk. De Amerikaan Eric Whitacre liet zich in zijn studietijd overhalen om eens in een koor te zingen. ‘De meest ingrijpende verandering in mijn bestaan’, vertelde hij aan NRC. Koormuziek is voor Grammy-winnaar Whitacre deel uitmaken van iets dat groter is dan jijzelf. Als zanger én luisteraar!
www.concertgebouw.nl

 

zaterdag 14 juli 20.00 Nicolaïkerk Utrecht
Afsluiting van de Kurt Thomas Cursus m.m.v. het professionele Kurt Thomas Chamber Choir, het strijkorkest Utrecht Conservatory Strings en diverse kamermuzikanten en solisten.
www.hku.nl

 

donderdag 16 augustus t/m/ zondag 26 augustus  en najaar 2018 AMUZ Antwerpen
Laus Polyphoniae en het najaar van 2018 vormen samen het bijzondere festival 1618, before & Beyond . Vanaf augustus t/m december brengt AMUZ heden en verleden in vele eeuwen muziekgeschiedenis samen: van oude eenstemmige muziek tot en met Bach, met daartussen o.a. Hildegard von Bingen, de Machaut, Lassus , Monteverdi, polyfonie, opera en cantates, uitgevoerd door topensembles als Stile Antico, Psallentes, Officium Ensemble, Huelgas Ensemble, I Fagiolini, Vox Luminis.
www.amuz.bevrijdag 24 augustus t/m zondag 2 september Festival Oude Muziek Utrecht
Thema: Les richesses de Bourgogne. Bij Het Bourgondische Leven denkt u meteen aan overvloed en weelde. Met o.a. grootse polyfonie, opera en dans, Frans-Vlaamse polyfonie, Rameau, Couperin. Dit jaar geen artist maar een echte curator in residence: Björn Schmelzer en zijn Graindelavoix!
www.oudemuziek.nl

 

zondag 26 augustus namiddag Sint-Michielskerk Leuven
Drie keer een gratis toegankelijke uitvoering van het 40-stemmige motet Spem in alium van Thomas Tallis met een projectkoor o.l.v. Koen Vits. 
www.koorenstem.be

 

vrijdag 21 september t/m zaterdag 6 oktober diverse locaties Provincie Antwerpen België
Musica Divina is een festival met hemelse muziek in de abdijen, begijnhoven en kerken van de Provincie Antwerpen. Tijdens deze editie staat de mens centraal, met als motto Schaam je niet mens te zijn. De hemelse klanken worden voortgebracht door bijzondere musici en ensembles zoals Schola Gregoriana Pragensis in Postel, Chœur de Chambre de Namur o.l.v. Leonardo García Alarcón in Tongerlo, Cappella Amsterdam in Turnhout, Susanna Wallumrød in Herentals, Ricercar Consort in Averbode en Gunnar Idenstam in Hoogstraten. Musica Divina is zoals steeds goed voor een totaalervaring met rondleidingen, lezingen, en de tweede editie van Poesia Divina.
Ontdek nu alle namen op www.musica-divina.be

 

donderdag 1 november 20.00 Nieuwe Kerk Zierikzee
Kent u ze nog: 'Waterloo', 'Mamma Mia', 'Fernando', 'Super Trouper' en 'Dancing Queen'? De onvergetelijke glamourpop van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid komt opnieuw tot leven in een spetterende live enscenering, ABBA GOLD. De show, met speciaal door ABBA geselecteerde zangers en musici, tourt door meer dan 20 landen ter wereld. 
www.theatersaanzee.com

 

zondag 24 februari 15.30 Sint Jacobskerk Vlissingen
De zangers van Profeti della Quinta brengen vocale muziek uit het Italië van de renaissance en de vroegbarok met muziek van o.a. Monteverdi, de Rore en Gesualdo.
www.oudemuziek.nl

 

vrijdag 22 maart 21.00 AMUZ Antwerpen
Het koor van het Magdalen College van Oxford o.l.v. Mark Williams brengt een 20e eeuws vocaal programma  (Eternal Light) met werken van Howells, Elgar, Walton, Vaughan Williams, Parry, Harris, Stanford en Tavener.
www.amuz.be
donderdag 18 april 21.00 AMUZ Antwerpen

Vox Clamantis brengt een Pärt-programma. Deze groep werkt sinds 1999 intens met de componist samen.
www.amuz.be

 

zondag 12 mei 15.30 Sint Jacobskerk Vlissingen
Het Nederlands Kamerkoor brengt "De schatkamer van Paul van Nevel". Het programma blijft tot op het laatste moment een verrassing!
www.muziekpodiumzeeland.nl

 

 

Rechter menu

Bezoekers

Today37
Yesterday41
This week78
This month937
Total218443

19 juni 2018

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl