Tips

 

Lees ook eens de nieuwe driemaandelijkse rubriek "Licht uit, spot aan" (bij what's up)! 
Vanaf 1 februari het Bruinisser Visserskoor.

 

GEEF GEPLANDE CONCERTEN VAN JE KOOR SNEL DOOR VOOR IN DE VOKALENDER.
DAT BETEKENT MINDER DUBBELBOEKINGEN EN MEER PUBLIEK! 

 

zaterdag 21 april t/m zondag 6 mei Mechelen
Het Festival Lunalia heeft als thema "Tijdloze muziek met de kracht van de volle maan".
Er zijn diverse optredens, o.a. van het ensemble VocaMe, gespecialiseerd in programma's rondom sterke vrouwen in de muziekgeschiedenis.
www.lunalia.be

 

vrijdag 4 mei 20.15 Sint-Romboutskathedraal Mechelen
Het befaamde Kroaats Radio & Televisiekoor is voor het eerst te gast in Mechelen. Ze brengen muzikale parels mee uit eigen land, maar vertolken tevens werk van Pyotr Ilyich Tchaikovsky alsook een nieuwe compositie van Georgi Sztojanov. Ook van de partij is het Vlaamse koor Musa Horti o.l.v. Peter Dejans dat in 2017 de eerste editie van de Tenso koorwedstrijd won. 
www.lunalia.be

 

zaterdag 5 mei 20.15 Sint-Romboutskathedraal Mechelen
Het Chamber Choir Ireland o.l.v. Paul Hillier is het vlaggeschip van de koormuziek in Ierland. Hun sterdirigent Paul Hillier, ook bekend van het Theatre of Voices en het Hilliard Ensemble, stelde speciaal voor het festival een programma samen met pareltjes uit Ierland. Van David Fennesy’s Choirland tot en met het traditionele On Raglan Road.
www.lunalia.be

 

vrijdag 18 t/m zondag 27 mei diverse locaties in Rotterdam
De dertiende editie van Operadagen Rotterdam staat in het teken van Heldenmoed. Op het programma staan internationale topproducties, moderne klassiekers en spraakmakend nieuw werk van jong talent. O.a. het koor Young@Heart brengt een nieuwe show in Theater Rotterdam. De opening is in het Nieuwe Luxor Theater met Earth Diver, een muziektheatraal spektakel waarbij het publiek plaatsneemt in een gigantische installatie. 
www.operadagenrotterdam.nl

 

zaterdag 2 juni en zondag 3 juni hele dag binnenstad Middelburg
Middelburg VÓLkoren is het grootste koorfestival van Zeeland en omstreken, een zangfestijn voor jong en oud, waarin niks moet en alles kan. Op een groot aantal locaties in het historische hart van Middelburg treden koren, zanggroepen en ensembles op uit de regio en ver daarbuiten - het publiek heeft vrij toegang.
www.middelburgvolkoren.nl

 

zaterdag 2 juni hele dag Hengelo
Tijdens het korenfestival Amusing Hengelo vindt de finale plaats van het Nederlands Koorfestival.
www.nkf.nl

 

zaterdag 14 juli 20.00 Nicolaïkerk Utrecht
Afsluiting van de Kurt Thomas Cursus m.m.v. het professionele Kurt Thomas Chamber Choir, het strijkorkest Utrecht Conservatory Strings en diverse kamermuzikanten en solisten.
www.hku.nl

 

zondag 24 februari 15.30 Sint Jacobskerk Vlissingen
De zangers van Profeti della Quinta brengen vocale muziek uit het Italië van de renaissance en de vroegbarok met muziek van o.a. Monteverdi, de Rore en Gesualdo.
www.oudemuziek.nl

 

Rechter menu

Bezoekers

Today23
Yesterday30
This week53
This month1140
Total216057

24 april 2018

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl