Tips

 

Lees ook eens de nieuwe driemaandelijkse rubriek "Licht uit, spot aan" (bij what's up)! 
Vanaf 1 augustus Luscinia

 

GEEF GEPLANDE CONCERTEN VAN JE KOOR SNEL DOOR VOOR IN DE VOKALENDER.
DAT BETEKENT MINDER DUBBELBOEKINGEN EN MEER PUBLIEK! 

 

vrijdag 10 augustus t/m zondag 26 augustus do/vrij/za/zo vanaf 14.00 De Bijloke Gent
De tweede editie van De Bijloke Zomerbar, een serie van 11 gratis openluchtconcertjes. Samen met STAMcafé bouwen wordt een gezellige bar gebouwd in de boomgaard van De Bijloke. Intieme akoestische optredens van o.a. Claron McFadden en Florian Heyerick.
Het programma & alle info op www.debijloke.be/zomerbar

 

donderdag 16 augustus t/m/ zondag 26 augustus  en najaar 2018 AMUZ Antwerpen
Laus Polyphoniae en het najaar van 2018 vormen samen het bijzondere festival 1618, before & Beyond . Vanaf augustus t/m december brengt AMUZ heden en verleden in vele eeuwen muziekgeschiedenis samen: van oude eenstemmige muziek tot en met Bach, met daartussen o.a. Hildegard von Bingen, de Machaut, Lassus , Monteverdi, polyfonie, opera en cantates, uitgevoerd door topensembles als Stile Antico, Psallentes, Officium Ensemble, Huelgas Ensemble, I Fagiolini, Vox Luminis.
www.amuz.bevrijdag 24 augustus t/m zondag 2 september Festival Oude Muziek Utrecht
Thema: Les richesses de Bourgogne. Bij Het Bourgondische Leven denkt u meteen aan overvloed en weelde. Met o.a. grootse polyfonie, opera en dans, Frans-Vlaamse polyfonie, Rameau, Couperin. Dit jaar geen artist maar een echte curator in residence: Björn Schmelzer en zijn Graindelavoix! Verder optredens van o.a. Huelgas Ensemble, Vox Luminis, Tallis Scholars, Cappella Mariana.
www.oudemuziek.nl

 

zondag 26 augustus namiddag Sint-Michielskerk Leuven
Drie keer een gratis toegankelijke uitvoering van het 40-stemmige motet Spem in alium van Thomas Tallis met een projectkoor o.l.v. Koen Vits. 
www.koorenstem.be

 

vrijdag 14 september 22.00 DeDoelen Rotterdam
Het Koor van het Mariinsky Theater o.l.v. Andrei Petrenko brengt de Vespers van Rachmaninov in het kader van het Gergiev Festival.
www.dedoelen.nlvrijdag 21 september 20.00 Sint Jacobskerk Vlissingen
New York Polyphony met werk van o.a. Clemens non Papa, Antoine Brumel en Ivan Moody.
www.muziekpodiumzeeland.nl

 

vrijdag 21 september t/m zaterdag 6 oktober diverse locaties Provincie Antwerpen België
Musica Divina is een festival met hemelse muziek in de abdijen, begijnhoven en kerken van de Provincie Antwerpen. Tijdens deze editie staat de mens centraal, met als motto Schaam je niet mens te zijn. De hemelse klanken worden voortgebracht door bijzondere musici en ensembles zoals Schola Gregoriana Pragensis in Postel, Chœur de Chambre de Namur o.l.v. Leonardo García Alarcón in Tongerlo, Cappella Amsterdam in Turnhout, Susanna Wallumrød in Herentals, Ricercar Consort in Averbode en Gunnar Idenstam in Hoogstraten. Musica Divina is zoals steeds goed voor een totaalervaring met rondleidingen, lezingen, en de tweede editie van Poesia Divina.
Ontdek nu alle namen op www.musica-divina.be

 

zondag 30 september 15.30 Sint Jacobskerk Vlissingen
Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss met het programma "Again and again", een ode aan het leven en de mens van toen en nu.
Composities van o.a. Josquin Desprez, Orlando Lassus, Arvo Pärt en David Lang.
www.muziekpodiumzeeland.nl


zaterdag 6 oktober 20.30 Laurenskerk Rotterdam
Doelenkwartet, Nationaal gemengd jeugd- en vrouwenkoor met het programma "Juwelen van Franse bodem" (o.a. Requiem van Fauré)
www.dedoelen.nl

 

zondag 21 oktober 14.30 Muziekgebouw Eindhoven
Op 21 oktober in Muziekgebouw Eindhoven wordt o.l.v. Geert Hendrix en Tom Löwenthal een hommage gebracht aan de jarige Huub Oosterhuis. Zijn mooiste werken, begeleid door groot orkest La Passione, Heliconkoor en solisten uit Lier (B) worden ten gehore gebracht. Vóór de pauze door 'podium alleen', ná de pauze door 'podium en zaal tegelijk'. 
www.1000stemmen.nl

 

donderdag 1 november 20.00 Nieuwe Kerk Zierikzee
Kent u ze nog: 'Waterloo', 'Mamma Mia', 'Fernando', 'Super Trouper' en 'Dancing Queen'? De onvergetelijke glamourpop van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid komt opnieuw tot leven in een spetterende live enscenering, ABBA GOLD. De show, met speciaal door ABBA geselecteerde zangers en musici, tourt door meer dan 20 landen ter wereld. 
www.theatersaanzee.com

 

dinsdag 11 december 20.00 Sint Jacobskerk Vlissingen
The Choir of the King's consort o.l.v. Robert King verzorgt een kerstconcert met traditionele kerstliederen en door de kerst geïnspireerde werken van diverse componisten van Tallis tot Vaughan Williams.
www.muziekpodiumzeeland.nl

 

zondag 24 februari 15.30 Sint Jacobskerk Vlissingen
De zangers van Profeti della Quinta brengen vocale muziek uit het Italië van de renaissance en de vroegbarok met muziek van o.a. Monteverdi, de Rore en Gesualdo.
www.oudemuziek.nl

 

woensdag 27 februari 20.15 Nieuwe Kerk Zierikzee
The Simon & Garfunkel Story gaat over alle songs en verhalen die hen vormden, de dramatische breuk en de afzonderlijke solocarrières.
www.theatersaanzee.comvrijdag 22 maart 21.00 AMUZ Antwerpen
Het koor van het Magdalen College van Oxford o.l.v. Mark Williams brengt een 20e eeuws vocaal programma  (Eternal Light) met werken van Howells, Elgar, Walton, Vaughan Williams, Parry, Harris, Stanford en Tavener.
www.amuz.be
donderdag 18 april 21.00 AMUZ Antwerpen

Vox Clamantis brengt een Pärt-programma. Deze groep werkt sinds 1999 intens met de componist samen.
www.amuz.be

 

zondag 12 mei 15.30 Sint Jacobskerk Vlissingen
Het Nederlands Kamerkoor brengt "De schatkamer van Paul van Nevel". Het programma blijft tot op het laatste moment een verrassing!
www.muziekpodiumzeeland.nl

 

 

Rechter menu

Bezoekers

Today15
Yesterday41
This week56
This month643
Total220519

21 augustus 2018

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl