Tips

 

Lees ook eens de nieuwe driemaandelijkse rubriek "Licht uit, spot aan" (bij what's up)! 
Vanaf 1 november het Zeeland Boys Choir.

 

GEEF GEPLANDE CONCERTEN VAN JE KOOR SNEL DOOR VOOR IN DE VOKALENDER.
DAT BETEKENT MINDER DUBBELBOEKINGEN EN MEER PUBLIEK! 

 

korting voor Zeeuwse koorleden
Voor vocale concerten van Muziekpodium Zeeland kunnen Zeeuwse koorleden in de voorverkoop kaarten bestellen met 5 euro korting.
Het gaat om:
- Choir of King's Consort op dinsdag 11 december - 20.00 uur - Sint Jacobskerk Vlissingen
Wie belangstelling heeft voor kaarten voor één of meer van deze concerten kan dat via de mail tot 5 dagen voor het desbetreffende concert opgeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Betaling dient (per concert) tegelijkertijd met de opgave te geschieden aan: Muziekpodium Zeeland
bankrekeningnummer NL 34 RABO 0131774913  o.v.v. New York of Cap A‘dam of King’s Consort èn voor wie het bestemd is!
Na betaling zijn de kaarten op de dag zelf af te halen in de kerk.
Per koorlid mogen twee kaarten besteld worden.

 

seizoen 2018/2019, verschillende data Concertgebouw Amsterdam
Dit seizoen staan er veel grote vocaal-symfonische werken op het programma bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Bijzonder is bijvoorbeeld Arthur Honeggers dramatische oratorium Jeanne d'Arc au bûcher voor orkest, koor en vocale solisten. In het ‘gezongen ballet’ Die sieben Todsünden van Kurt Weill en Bertold Brecht heeft Wende een dubbele hoofdrol. Johann Sebastian Bachs Johannes-Passion staat onder leiding van William Christie. Verder o.a. het War Requiem van Britten, Hertog Blauwbaards Burcht van Bartok, Daphnis Chloé van Ravel, de Notenkraker  van Tschaikovsky, Grande Messe des Morts van Berlioz. Kijk voor meer informatie op www.concertgebouw.nl

 

dinsdag 11 december 20.00 Sint Jacobskerk Vlissingen
The Choir of the King's consort o.l.v. Robert King verzorgt een kerstconcert met traditionele kerstliederen en door de kerst geïnspireerde werken van diverse componisten van Tallis tot Vaughan Williams.
www.muziekpodiumzeeland.nl

 

vrijdag 14 december 19.00 Nieuwe Kerk Middelburg
Een bijzonder kerstconcert in de Nieuwe kerk van Middelburg door het TY Zeeuws kamerorkest met barokmuziekinstrumenten in samenwerking met het Kinderkoor Hemelsblauw onder leiding van Petra Wagemaker. Er worden kerstliedjes van Ton Koopman uitgevoerd en het kerstverhaal wordt verteld door Hetty Vermeer. Het concert wordt gehouden op vrijdag 14 december in de Nieuwe Kerk van Middelburg om 19:00 uur. Toegang €10,- / kinderen van 12 jaar en jonger €2,50. 
www.tykamerorkest.nl

 

zaterdag 15 december 19.30 Koorkerk Middelburg
Kerstconcert door het Groot Zeeuws Jongerenkoor o.l.v. P. Wildeman m.m.v. Mannenkoor de Lofzang en jeugdkoor de Nachtegaalltjes. 
www.peterwildeman.nl

 

donderdag 20 december 19.30 Grote Kerk Goes
Kerstconcert door het Groot Zeeuws Jongerenkoor o.l.v. P. Wildeman m.m.v. Jong Dameskoor Shira en Jong Mannenkoor Salomo.
www.peterwildeman.nl

 

zaterdag 26 januari 20.00 DeSingel Antwerpen
In Europa was de religieuze muziek steeds nauw verbonden met de maatschappelijke elites. Hoe anders gaven de slaven in de Nieuwe Wereld uiting aan hun religieuze gevoelens. De Afrikaanse ritmes, de erbarmelijke werkomstandigheden, de hoop die ze koesterden: al deze elementen samen vormden een voedingsbodem voor de negro spirituals. Deze eenvoudige a capella liederen die op de katoenvelden ontstonden waren zo sterk, dat ze nadien door de beweging voor burgerrechten werden overgenomen. Vandaag zijn ze deel van de mondiale muzikale canon. Het Vlaams Radio Koor (VRK) neemt je mee op een ‘gospel train’, en vond de ideale dirigent voor deze trip in gospelspecialist Ken Burton.
www.vlaamsradiokoor.be

 

zondag 24 februari 15.30 Sint Jacobskerk Vlissingen
De zangers van Profeti della Quinta brengen vocale muziek uit het Italië van de renaissance en de vroegbarok met muziek van o.a. Monteverdi, de Rore en Gesualdo.
www.oudemuziek.nl

 

woensdag 27 februari 20.15 Nieuwe Kerk Zierikzee
The Simon & Garfunkel Story gaat over alle songs en verhalen die hen vormden, de dramatische breuk en de afzonderlijke solocarrières.
www.theatersaanzee.comvrijdag 22 maart 21.00 AMUZ Antwerpen
Het koor van het Magdalen College van Oxford o.l.v. Mark Williams brengt een 20e eeuws vocaal programma  (Eternal Light) met werken van Howells, Elgar, Walton, Vaughan Williams, Parry, Harris, Stanford en Tavener.
www.amuz.bedonderdag 18 april 21.00 AMUZ Antwerpen

Vox Clamantis brengt een Pärt-programma. Deze groep werkt sinds 1999 intens met de componist samen.
www.amuz.be

 

zondag 12 mei 15.30 Sint Jacobskerk Vlissingen
Het Nederlands Kamerkoor brengt "De schatkamer van Paul van Nevel". Het programma blijft tot op het laatste moment een verrassing!
www.muziekpodiumzeeland.nl

 

8-15 juli 2019 Binnenstad Gent
Zingen onder leiding van gerenommeerde dirigenten, genieten van koorconcerten, cultuur en cuberdons in een internationale sfeer, het kan allemaal tijdens de tweede editie van de Internationale Zingweek Gent, 8-15 juli 2019. Workshops voor alle leeftijden o.l.v. internationale topdirigenten, open singing, koorconcerten, muzikaal programma voor kinderen, dirigentencursus en nog veel meer!
www.koorenstem.be

 

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl