Koornieuws

 

Privacybescherming verplicht vanaf 25 mei 2018
Koornetwerk Nederland laat weten dat elke organisatie (dus ook een koor, vocal group, muziektheatervereniging enzovoorts) verplicht is om met ingang van 25 mei 2018 persoonsgegevens te beschermen. Dat moet op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het gaat om alle digitaal of analoog geregisteerde gegevens, dus ook naw-gegevens van dirigent, bestuursleden, choreograaf, etc. en daarmee verband houdende documenten zoals afschriften van paspoorten, getuigschriften, cv’s, sollicitatiebrieven, etc. Zorg dat deze veilig zijn opgeborgen, zodat ze niet door derden kunnen worden verkregen, door diefstal van ordners, verkeerd verstuurde mail, datalekken, etc. Koornetwerk Nederland heeft een fact sheet gemaakt met een stappenplan en een vragenlijst om te toetsen of je aan alle voorwaarden voldoet. Deze documenten vind je op de website van Koornetwerk Nederland. Daar staat ook een concept overeenkomst op voor eventuele afspraken met derde partijen als je koor persoonsgegevens voor een specifiek doel aan zo’n derde partij ter beschikking stelt. De Autoriteit Persoonsgegevens die in Nederland de uitvoering van deze Europese verordening controleert, kan boetes opleggen wanneer een organisatie geen veilig beleid rond bescherming persoonsgegevens heeft. Je krijg eerst een waarschuwing.
www.koornetwerk.nl

 

Korting op VolKoren.tv: neem een koorabonnement!
Het is nu mogelijk om met het hele koor extra voordelig VolKoren.tv te kijken! Zo kunnen alle zangers van jouw ensemble, koor of vocal group opnames terugzien, zoals van het Balk Topfestival, of van de Limburgse Koordagen! Ook inspirerende interviews, toelichtingen en reportages zijn dan voor iedereen extra voordelig toegankelijk. Ga naar volkoren.tv/abonnementskeuze/.
Hoe gaat dit in zijn werk?
Als koor of contactpersoon voltooi je één inschrijving voor jouw hele groep. Stuur daarna de namen en e-mailadressen van de personen die meedoen. De redactie schrijft de namen binnen een paar dagen handmatig voor jullie in het systeem bij, waarna iedereen direct kan beginnen met kijken! Tip: vraag ook aan je achterban wie er nog meer met jullie zou willen meedoen in een abonnement. Zo kan je misschien een uitgebreider, en daardoor nog goedkoper, abonnement afsluiten!
Word lid en steun het platform
Wat is de bedoeling van VolKoren.tv? Zoveel mogelijk laten zien van de koren, de muziek en de mensen in de Nederlandse koorwereld! We vinden het namelijk belangrijk dat koormuziek zichtbaarder wordt en de plek krijgt die het verdient! Jouw abonnement draagt daar direct aan bij. Geniet dus op VolKoren.tv van prachtige registraties en help meer aandacht te vestigen op onze koorwereld!
Contactgegevens VolKoren.tv: Ruben Smits, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-46668177

 

Training persbericht schrijven
Je vereniging, stichting of cultuurorganisatie is bijzonder en daar kun je veel verhalen over vertellen. Dat moet ook, want zichtbaarheid is van levensbelang. Natuurlijk doe je al aan Facebook, Instagram of andere social media - en dat moet je vooral blijven doen! Maar met een krachtig persbericht bereik je in 1 keer duizenden mensen die jouw organisatie nog niet allemaal kennen. Wil je ook volop profiteren van de voordelen van free publicity? Volg dan de training 'Mijn persbericht in de krant'. In ruim één ochtend leer je alle tips en tricks om vaker de krant te halen met persberichten die lezers razend enthousiast maken.
De training 'Mijn persbericht in de krant' vindt plaats op:
vrijdag 2 februari van 9.00 tot 12.30 uur in Bergen op Zoom (inschrijven tot 27 januari).
woensdag 9 februari van 9.00 tot 12.30 uur in Middelburg (inschrijven tot 3 februari).
Trainer is André van der Vlerk Tel 06-19594532
Geïnteresseerd? Hier kun je je inschrijven: http://retteketekst.com/inschrijven-mijn-persbericht-in-de-krant/

 

World Choir Games 2020
De Vlaamse Regering wil de World Choir Games in 2020 laten plaatsvinden in Vlaanderen. De kandidatuur past in de ambitie van de Vlaamse regering om evenementen met een internationale uitstraling naar Vlaanderen te halen. Het gaat om de grootste wedstrijd voor koren in de wereld: tot 500 koren uit 80 verschillende landen, samen tot wel 30.000 deelnemers. Dit 11-daagse topevenement bestaat sinds het jaar 2000 en wordt elke 2 jaar georganiseerd in een ander land. Eerder vond het evenement onder meer plaats in Shaoxing (China), Cincinatti (Verenigde Staten) en Riga (Letland). In 2018 worden de games georganiseerd in Tschwane (Zuid-Afrika). 
www.koorenstem.be

 

OperaVision
Opera Platform, dat online operavoorstellingen vanuit heel Europa uitzond op televisie, is na twee jaar gestopt, maar opera op internet behoort wel tot de mogelijkheden en heet: OperaVision. Het nieuwe digitale platform wordt gevormd door dertig operahuizen in achttien landen, met steun van het Creative Europe-programma. Vanuit Nederland neemt de Nationale Opera deel. 
www.operavision.eu

 

Nieuwe voorzitter IFCM
Emily Vong is de nieuwe voorzitter van de International Federation of Choral Music (IFCM). Zij wil de internationale korenorganisatie uitbouwen tot "global leader in choral music education".
www.ifcm.net

 

Zing'es
Kinder - en jeugdkoordirigenten kunnen de handleiding van Zing'es gratis downloaden op de website van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). De handleiding hoort bij de Zing'es liedjes, die ook gratis te downloaden zijn. Een goede basis om met je koor aan de slag te gaan!
www.lkca.nlApp om thuis te studeren
Soms is zelfstandig repeteren, buiten de repetities om, gewoon lastig. Zeker als je het niet op een pc of laptop wilt of kunt doen. Je moet eerst allerlei stappen doorlopen voordat je het juiste bestand op het juiste apparaat kunt afspelen en, als dan eindelijk de muziek speelt, moet je weer dezelfde stappen doorlopen om de bijbehorende tekst te kunnen lezen. En dan heb je nog het verschijnsel van telefoons die 'vol zitten', geen internetverbinding hebben of wachtwoorden die niet werken op het moment dat jij het wilt. Precies dat, en nog veel meer 'kleine ongemakken', was voor de makers de reden om Rehearse te bedenken. Met Rehearse heb je, altijd en overal, al je oefenbestanden binnen handbereik. Met één druk op de knop start je met repeteren. Zowel on- als offline. Een simpele app waardoor de koorleden volledig 'drempelvrij' kunnen oefenen zonder dat zij eerst allerlei acties moeten ondernemen.
www.rehearse.nl

 

Inschrijving Cantarode van start (inschrijven voor 15 december)
In mei 2018 vindt in Kerkrade opnieuw het Internationaal Koorfestival CantaRode plaats. Zangkoren die aan het festival willen deelnemen, kunnen zich nu aanmelden. CantaRode 2018 vindt plaats van 10 tot en met 14 mei 2018 (Hemelvaartweekeinde) in Kerkrade. Het Internationaal koorfestival CantaRode wordt volgende jaar voor de vierde keer gehouden. Het festival bestaat uit vier onderdelen: een concours, workshops & masterclasses, concerten in de regio en een publieksevent. Aan het festival kunnen kamerkoren met een bezetting van 12 tot 40 leden deelnemen. Dit mogen gemengde koren of dames- of herenkoren zijn. Het festival is bedoeld voor amateurkoren, waartoe ook koren van universiteiten of conservatoria worden gerekend.
Concours
Het festival begint op donderdag 10 mei met een openingsconcert, waarbij alle deelnemende koren zich kunnen presenteren. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei vinden twee competitierondes plaats. Tijdens de eerste ronde moet elk koor minstens vier werken uit verschillende periodes a capella laten horen. Hiertoe behoort ook een werk naar keuze van een componist uit het land waaruit het koor afkomstig is. De volgende dag mogen de koren tijdens de tweede ronde hun programma zelf samenstellen. Dan is ook de inzet van muziekinstrumenten of solisten toegestaan. Een internationale professionele jury beoordeelt alle optredens. Tijdens het slotconcert op zondag 13 mei worden de winnaars bekend gemaakt. Koren kunnen tijdens het festival geldprijzen winnen, die variëren van 250 tot 1500 euro. Naast prijzen voor drie beste koren, is er ook een prijs voor de beste dirigent, een prijs voor de beste uitvoering van het werk uit het land van herkomst en een publieksprijs.
Kerkrade en regio
Kerkrade ligt in Zuid-Limburg en is bekend als ‘klankstad’. Andere grote internationale muziekfestivals als het Wereld Muziekconcours (voor blaasmuziek) en het Orlandofestival (kamermuziek) worden ook in Kerkrade gehouden. Het concours van CantaRode vindt plaats in het geheel vernieuwde Parkstad Limburg Theater in het centrum van Kerkrade. De overige activiteiten zijn op verschillende locaties in Kerkrade, waaronder de 12e-eeuwse Abdij Rolduc, en omgeving. Met name op zaterdagavond en zondagochtend is er voor de koren gelegenheid om in de regio concerten te geven. 
www.cantarode.nl

 

 

VSBfonds past donatiebeleid aan
Het VSBfonds gaat zich vanaf 15 november 2017 meer richten op actief burgerschap en past daarom zijn donatiebeleid op een aantal punten aan. Met het ondersteunen van projecten die actief burgerschap bevorderen wil VSBfonds een bijdrage leveren aan meer maatschappelijke samenhang en sociale mobiliteit in onze samenleving. Wat kunst en cultuur betreft ligt de focus op projecten die het publiek centraal stellen. VSBfonds gaat programmerende instellingen, zoals podia en festivals, sterker ondersteunen bij hun inspanningen om hun publiek meer te betrekken, een meer divers publiek te bereiken en om het publiek een nog betere beleving te bieden. Het fonds kijkt specifieker naar de productie van nieuwe voorstellingen en concerten. Alleen producties met een duidelijke sociaal-maatschappelijke betekenis komen nog voor ondersteuning in aanmerking.
www.vsbfonds.nl

 

Lunalia
Mechelen hoort Stemmen wordt omgedoopt in LUNALIA. De naam verwijst niet enkel naar de Mechelse legende van de Maneblussers, maar ook naar de focuspunten van het Festival: de menselijke stem, de vocale muziek, de sterke vrouw en de spelende mens. Van 21 april tot en met 6 mei 2018 mag men zich verwachten aan een feest vol vocale muziek, aan een Festival met de kracht van de Volle Maan.
www.musica-divina.be

 

15 jaar Seaside Rendez-Vous
Dit 15-jarig jubileum is gevierd met een weekendje Limburg. Dirigent Frank de Vreeze woont in het Zuid-Limburgse Epen en komt elke dinsdagavond naar Kapelle om de repetities te leiden. Hoog tijd dus dat Limburg dit Zeeuwse koor ook leerde kennen. Dat is onder andere gedaan met een flashmob op het station in Maastricht, een gezamenlijk optreden met het Limburgse koor Magan en een djembe workshop van Robin Zalm, de voormalige drummer van Volumia. Hierbij een link naar 2 korte opnames van de flashmob met het nummer Imagine van John Lennon.
https://youtu.be/Uhcn9x-iI1U
https://youtu.be/BNZtnxwp7-s

 

De choir app
Er is geen ontkomen meer aan: de digitale bladmuziek is enorm in opkomst. Sinds kort heeft Carus Verlag de Choir app. Download de app in de appstore, blader door de library en koop de partituur die je nodig hebt. Je kunt de muziek beluisteren, in elke willekeurige maat beginnen, je eigen zangpartij laten uitlichten, het tempo vertragen etc, om het instuderen makkelijker te maken.
www.carus-verlag.com
Fondsenwerving

Het VSB Fonds helpt je met een aantal digitale lessen op weg op het gebied van fondsenwerving. Op hun website staan 9 filmpjes waarin onder andere rechtsvormen, het projectplan, de begroting en evaluatie worden toegelicht. Een goede invulling van een regenachtige zomerdag in je vakantie.
www.vsbfonds.nl

 

Voces8, de methode
De Voces8-methode is samengesteld door Paul Smith, zanger in het gelijknamige Britse vocaal ensemble, maar ook arrangeur en bevlogen muziekdocent. De ondertitel van het boek luidt: 'start je schooldag met een muzikale warming up voor stem, lichaam en geest'. De methode bestaat uit systematische oefeningen, opgebouwd in acht stadia, die zich goed lenen voor een leuk en effectief ochtendritueel in je klas of als warming up voor je koor. De oefeningen zijn helder beschreven en er zijn instructievideo's te vinden op Youtube.
www.voces8.com
www.edition-peters.de

  

Call for content!!
Op 1 oktober wordt VolKoren.tv gelanceerd, hét online kanaal van de gehele Nederlandse koorwereld dat zich volledig richt op video En: jij kunt er nú al voor zorgen dat jouw koor er ook op te zien is! VolKoren.tv presenteert exclusieve video’s in alle genres aan een groot en breed publiek. Maar daarnaast bieden wij nu ook een unieke plek voor mooie registraties die al zijn geproduceerd. Dus: heb je al opnames van jouw koor liggen? Stuur deze dan nu in en wie weet is jouw koor binnenkort te zien op VolKoren.tv! 
Videomateriaal kan via WeTransfer of Dropbox worden verstuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zangersmanifest ondertekenen
Op 11 februari 2017 presenteerden diverse partijen uit de wereld van de koormuziek een gezamenlijk manifest over de stand van zaken in de wereld van het "samen zingen" onder de titel: Zingen, lekker belangrijk.
Om het manifest te ondertekenen, ga naar:
www.zingenlekkerbelangrijk.nl

 

VNK wordt Koornetwerk Nederland
Op vrijdag 2 juni 2017 j.l. is de Vereniging van Nederlandse Korenorganisaties (VNK) officieel overgegaan in Koornetwerk Nederland. De nieuwe organisatie gaat zich profileren als het centrale aanspreekpunt voor de Nederlandse koorsector. Koornetwerk Nederland vertegenwoordigt ruim 140.000 amateurkoorzangers vanuit de aangesloten korenbonden. Met de verandering van de organisatiestructuur kan voortaan ook iedere andere organisatie die zich zonder winstoogmerk inzet voor de Nederlandse koorsector lid worden. www.koornetwerk.nl

 

Andere opzet Nederlands Koor Festival
Er gaat in de komende jaren heel veel veranderen bij het NKF.
De voorrondes worden in de NKF Cyclus vervangen door 12 provinciale competities, die ieder een eigen winnaar krijgen. Iedere provincie krijgt daarmee haar eigen koorkampioen. Uitgangspunt is de overtuiging dat de meeste koren vooral in hun eigen omgeving het meeste kunnen profiteren als hun kwaliteit door een officiële NKF Jury wordt bevestigd. Het NKF hoopt dat koren van allerlei niveau zich aanmelden, omdat het gaat om participeren en advies krijgen over wat voor JOUW koor verbeterd kan worden.
www.nederlandskoorfestival.nl

 

BOOG en BALK gaan samen
In zingend Nederland zijn de koepelorganisaties BOOG-Nederland en BALK bekende namen. Waar BOOG-Nederland kan bogen op een 67-jarige geschiedenis als belangenbehartiger van opera-, operette-, en musicalverenigingen richt BALK zich sinds de oprichting in 1998 op a cappella en lichte muziek zingende koren. Beide organisaties hebben besloten om per 1 januari 2017 samen verder te gaan als Bond voor Amateurmuziektheater en Lichte Koormuziek. Met ongeveer 600 aangesloten zang-en muziektheatergroepen en 15.000 leden is het nieuwe BALK een belangrijke speler binnen de amateurzangerswereld. Het nieuwe bestuur is samengesteld uit enkele bestuursleden van BOOG-Nederland en BALK. 
www.balknet.nl

  

Koren op Brava
Sinds de lancering van het televisieprogramma ‘nederland vol koren’ op cultuurzender brava in januari 2015 is er een hoop gebeurd: er zijn goede partnerships ontstaan met het Nederlands Koorfestival en ZING Magazine en twaalf unieke live registraties gemaakt van concerten van onder meer het professionele Nederlands Kamerkoor, het Ribattuta Ensemble en het Laurens Collegium en de amateurkoren het Monteverdi Kamerkoor Utrecht, het Toonkunstkoor Utrecht en het Tilburgs Byzantijns Koor. 
Na de overname van Cultuur 7 in België werd het tijd voor een nieuwe naam: “Vol Koren” is nu te zien in Nederland en België, en is daarmee in één klap hét koorprogramma van de Lage Landen geworden.
Ook u heeft de mogelijkheid om met uw koor op televisie te komen, en te profiteren van de hoeveelheid promotie die dit in de toekomst genereert. Zie voor meer informatie www.volkoren.tv

 

Je stem als krachtbron
Stempedagoge Debby Mureau schreef een uiterst informatief boek met als titel Je stem als krachtbron - overtuigen en beinvloeden met je stem. Hierin worden de geheimen van de stem ontrafeld. Het is geschreven in een heldere stijl en geeft ook interessante voorbelden en oefeningen.
www.anderszdenken.nl

 

Concertbezoek werkt stress-verlagend
Het bezoeken van culturele evenementen, zoals een concert of festival, kan de niveaus van het stress-hormoon cortisol verlagen.
Wetenschappers van het Centre for Performance Science in Londen onderzochten 117 vrijwilligers die twee concerten bezochten van componist Eric Whitacre, schrijft Telegraph. De vrijwilligers gaven zowel voor als tijdens het concert hun speeksel af, waarna de monsters werden getest op de cortisol- en cortisoneniveaus. "Dit is het eerste bewijs dat het bijwonen van culturele evenementen een impact heeft op het hormoonstelsel", vertelt onderzoeker Daisy Fancourt.
www.nu.nl

 

connect2music
Blinden en slechtzienden kunnen via de website www.connect2music.nl een partituur in de gewenste vergroting (laten) maken.
De service is gratis en vereist alleen registratie.

 

The Singing Sofa
In het kader van het Europese VOICE Project (Visions on Innovation in Choral Music in Europe) ontwikkelde het Expertisecentrum Stem [KU Leuven] The Singing Sofa. In The Singing Sofa stond het verband tussen koorzang en de ontwikkeling van kinderen en jongeren centraal. De resultaten van het project zijn vrij beschikbaar voor iedereen, en omvatten relevante informatie voor alle zingende kinderen, jongeren en hun dirigenten. Naast de onderzoeksresultaten van hun European Young Singers Inventory (EYSI), springt vooral het educatie spel in het oog. ‘Omdat we het essentieel vinden dat onze informatie niet enkel de koordirigenten bereikt maar ook de koorzangers zelf hebben we onze informatie in een spel gegoten.’ Het is het meest geschikt voor jeugdkoren (richtleeftijd ca. 14-25, maar het spel werd ook getest en goed bevonden bij jongere én oudere spelers) en kreeg de naam The Singing Sofa, Sit down & play. Dit spel kan met behulp van een duidelijke handleiding en een minimum aan te printen spelmateriaal gespeeld worden. Het spel is erg leerrijk voor uw zangers en zit boordevol koorgerelateerde informatie. Daarom is het vast een prachtige aanvulling tot de repetities van uw koor of de ideale invulling van een andere kooractiviteit. Het spelmateriaal is gratis te downloaden.
www.thesingingsofa.eu

 

Zeeuws Jongenskoor
Er is weer een Zeeuws jongenskoor en de naam is Zeeland Boys Choir o.l.v. Wim Boer. Er wordt eens per week gerepeteerd en de jongens leren algemene muzikale vorming, zingen en cimbaal spelen.
www.zeelandboyschoir.nlNederlandse Liederenbank online

Het ensemble Camerata Trajectina heeft de Visser-Neerlandiaprijs voor Cultuur (€ 15.000) gekregen. De jury prees Camerata Trajectina voor de inzet voor ons muzikaal erfgoed door het brengen van onbekende Nederlandse muziek uit 1550-1700. Verder staat het hele oeuvre van Camerata Trajectina online via de Nederlandse Liederenbank. 
www.liederenbank.nl

  

Koororganisatie "Koor en stem" lanceert website www.koorklank.be
Koorklank inspireert, brengt nieuws en informeert over activiteiten voor dirigenten, maar dient ook als instrument bij je zoektocht naar partituren. Je kan partituren online raadplegen, beluisteren, inkijken, vrij downloaden en onder je zangers verspreiden via afdruk of tablet. Verder veel koornieuws en een agenda.
www.koorklank.be

 

Volksliedjes
Op www.liederenbank.nl en www.dbnl.org staan 50.000 teksten van Nederlandse volksliederen, geuzenliederen, psalmen, kerstliederen, marktzangen, kinderliedjes en nog veel meer traditionele liederen van voor het jaar 1900. Aan de digitalisereing is vijf jaar gewerkt door de Universiteit Utrecht, het Meertens Instituut en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren.

 

Uitvaartkoor?
Is er in Zeeland een koor dat medewerking wil verlenen aan uitvaartplechtigheden?
Zo ja, neem dan contact op met Karen van Middendorp: 06-29564160

 

Badkamerkoor
Elke derde zaterdag van de maand organiseert het Randstedelijk Zanginstituut het Badkamerkoor van 10.00 tot 12.00 uur in de Oud Katholieke Kerk aan de Hoge Gouwe 107 te Gouda. Het badkamerkoor is geen bestaand koor, maar twee uur lekker zingen in het centrum van Gouda als je daar zin in hebt en het schikt in je agenda (je wordt dus geen lid, maar doet mee als het je uitkomt). Onder leiding van zangpedagoge en dirigente Maria Rosenmöller wordt er in twee uur een afwisselend repertoire ingestudeerd en samen ten gehore gebracht.
www.randstedelijk-zanginstituut.nl

 

Hoeveel zingende mensen zijn er in Europa?
De Europese koororganisatie European Choral Association - Europa Cantat heeft onderzoek gedaan naar zingen in Europa. De online enquête (op www.SingingEurope.org, ook in het Nederlands) richtte zich op iedereen die samen zingt met anderen, in een koor, in een ensemble, in een vocal group, .... Er zijn 37 miljoen Europeanen die in een koor zingen! Ga naar de website van SingingEurope voor de details. 

 

Zingen voor je Leven
Zingen voor je Leven is het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren wordt gezongen door mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Het korennetwerk is een initiatief van Patricia Deiters-Rahusen, de huidige voorzitter van Stichting Kanker in Beeld. Het eerste koor startte in 2003 in Amersfoort, inmiddels kunt u terecht in alle delen van Nederland. U kunt altijd direct meedoen, er zijn geen wachttijden of toelatingsprocedures. U hoeft geen zangervaring te hebben, het plezier in zingen staat centraal.  In Zeeland bestaat nog niet zo’n koor. Is er iemand die dit wil oprichten? www.kankerinbeeld.nl

 

Muziek van Binnenuit: Solfège voor kinderen en jeugd  
Beweging is de basis voor het leerproces en voor het geheugen. Alleen 'oor' en 'oog' aanspreken in de solfègeles is niet genoeg. Door het integreren van beweging in de muziekles, wordt het lichaam een klankbord - een resonantiekamer - voor het leren. Hiermee wordt de basis gelegd voor het vrij kunnen musiceren. Inge Marstal is gespecialiseerd in solfège-onderwijs met kinderen. Haar werkwijze is bruikbaar op verschillende niveaus, buitenschoolse opvang, basisschool, muziekschool, kinderkoor en jeugdkoor.  dvd: Lessen met kinderen van 7 t/m 15 jaar (beginners en gevorderden)  syllabus: Solfège vanuit het lied - Liedmateriaal - Uitgewerkte lessen www.vocaaltalent.nl

 

The single singers  
Nee, de ‘w’ is niet vergeten in ‘single’! Het gaat hier om een andere a-capellagroep. The Single Singers is een vocal group van zangers die willen meedoen aan een festival, maar geen koor hebben dat met hen mee wil. Hij ontstond op initiatief van twee Nederlandse vrouwen, die wilden meedoen aan het London A Cappella Festival. Via Facebook hadden ze ‘leden’ geworven en die kwamen vanuit zeven landen naar Londen gereisd. Het was een succes en nu groeit het idee verder: er is inmiddels een website waar nieuwe Single Singers-koren worden samengesteld voor verschillende a-capellafestivals.  Kijk op www.thesinglesingers.com

 

Drinken voor de kunst....
Er is een nieuw idealistisch biermerk op de markt: Halbe. Dit is een prachtig blond biertje waarvan de winst volledig naar de kunst gaat. Het bier wordt ook gebrouwen, vormgegeven en verkocht door kunstenaars. En dat proef je! De ambitie van Halbe is dat het een alternatieve inkomstenbron wordt voor kunstenaars, theatermakers en muzikanten.
www.halbebier.nl  

 

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl