Inschrijven projecten

Huismuziek zoekt zangers
6 oktober, 10.00-16.30, Gregoriaans voor gevorderden, Luthers Kerk, Utrecht
10 oktober, 10.30-16.30, Schubertiade, Akoesticum, Ede
17-18 november, Music Mix weekend o.a. Bulgaarse zang, Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk
6 december, 10.30-17.00, Kerstliederen, Pieterskerk, Utrecht
7 december, 10.30-17.00, Kerstliederen, Waalse Kerk, Den Haag
8 en 15 december, 10.00-17.00, An American Christmas met Jetse, Akoesticum, Ede
10 maart, 10.00-17.00. Messa di Gloria (Puccini), Akoesticum, Ede
16 maart 10.00-16.30 Gregoriaans voor beginners, Lutherse kerk, Utrecht
16-17 maart, Villancicos en frottolas, Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk
30-31 maart, Music Mix weekend o.a. Georgische polyfonie, Vocal circles, Stabat mater (Pergolesi), Fredeshiem, Steenwijk
6 april 10.00-17.00, Juxta crucem lacrimosa, Akoesticum, Ede
15 mei 10.30-16.30, Schubertiade, Akoesticum, Ede
14-19 juli, van Aznavour tot Zelenka, Eigentijdserf, Westelbeers
www.huismuziek.nl

 

Operaprojecten
De Dutch Opera Studio organiseert dit voorjaar en deze zomer verschillende projecten voor zowel prof-, semiprof- als amateurzangers en -zangeressen. Tijdens de cursussen werk je aan geënsceneerde voorstellingen van opera's. 
- 14-21 juli Albert Herring van Britten
- 5-12 augustus Die Zauberflöte van Mozart
- 20-26 augustus La Bohème van Puccini
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inspiratiedag voor dirigenten
Op 30 juni 2018 organiseert Caroline Grasmeijer in samenwerking met BALK een dag voor dirigenten. Een belangrijk deel van deze dag is ingeruimd voor een brede discussie over de toekomst van het BALK TOPfestival. Dit deel van de dag is vrij toegankelijk en hiervoor is iedereen die het festival een warm hart toedraagt en hierover wil meedenken, van harte uitgenodigd. Vervolgens is er ruimte voor intervisie en worden er verdiepingsbijeenkomsten voor dirigenten gehouden. Voor beide onderdelen (dus ook als je alleen bij het onderdeel BALK TOPfestival komt) dien je je aan te melden via www.carolinegrasmeijer.nl

 

Stichting Key2Singing zoekt projectzangers voor project maart - juli 2018
Stichting Key2Singing uit Leiden organiseert een project met Engelse liederen van o.a. Dowland, Byrd en Purcell, met professionele begeleiding van luit, theorbe. De nadruk ligt in dit project op het zingen in ensembles met solo bezetting van 4 tot 6 stemmen. Solowerken, duetten en enkele koorstukken zullen het programma completeren. Er wordt gewerkt met wisselende vocale en instrumentale bezettingen die het programma levendig en vloeiend maken. Professionele instrumentalisten begeleiden de zangers. Het geheel staat onder leiding van Margot Kalse. Zij werkt met de zangers aan vocale en muzikale kwaliteit, aan stijlzuiverheid en expressie, en aan de specifieke vereisten van het ensemble zingen. Lijkt dit jou een aantrekkelijke en leerzame uitdaging? Spreekt de muziek je aan? Meld je dan aan! Voor meer informatie en een inschrijfformulier voor auditie: http://key2singing.nl

 

Zingen met Stopford
Op zaterdag 7 juli is het de beurt aan componist en dirigent Philip Stopford om een Singing Day te verzorgen. Zowel koren als individuele zangers kunnen meedoen. Op het programma werken van de componist zelf.
www.paulsnoek.nl

 

Mannenkoor-project 4-11 augustus
Barbershop, Russische muziek, opera, dranklied, romantiek, pop, lichte muziek... In originele werken, die speciaal voor deze week gearrangeerd worden, wordt de mannelijke stem uitgedaagd zo veel mogelijk genres te zingen. Fauré, Sheremetev, Walk the Moon, Helvey vinden elkaar in een verdwijnende koortraditie: het mannenkoor. Er wordt een koor gevormd, bestaande uit hoge en lage tenoren (1ste en 2de tenor) en hoge en lage bassen (1ste en 2de bas, of bariton en bas). Een zangweek voor mannen die noten lezen, koor- en zangervaring hebben en solo durven zingen, zowel klassiek als pop. Inschrijving mogelijk als koor of als individu.
www.buitenkunstrandmeer.nl

 

 

Vocal Pop & Jazz Days
Een internationaal gezelschap scherpt onder leiding van drie masters (o.a. Kerry Marsh), zijn vaardigheden aan in het zingen van pop en jazz in verschillende samenstellingen tijdens de Vocal Pop & Jazz Days van 12 t/m 18 augustus in Soesterberg. Geef je als deelnemer op via:
www.vpjd.nl

 

Fauré-zangweekend in Deurne
Op 25 en 26 augustus staan het Requiem en de Cantique de Jean Racine van de Franse componist Gabriel Fauré op het programma van singalongevents. Het zangweekend vindt plaats in het kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne. Zaterdag en zondag repetities met koor, orkest en solisten, zondagmiddag een uitvoering in de Sint Willibrordkerk te Deurne.
www.singalongevents.nl

 

Kooratelier "Spem in alium" in Leuven
Heb je er altijd al van gedroomd om een 40-stemmig koorwerk te zingen? Wil je weten hoe fantastisch het voelt als jouw stem zich vermengt met die van 120 anderen? Dan is dit iets voor jou. Op zondag 26 augustus organiseert Koor&Stem een uniek kooratelier rond Spem in Alium van Thomas Tallis. Het geheel staat onder de deskundige leiding van Koen Vits. Repetitie vanaf 10.00, in de namiddag wordt het werk drie keer uitgevoerd in de Sint-Michielskerk te Leuven.
www.koorenstem.be

 

Europees Congres
Van 30 augustus t/m 1 september vindt in Den Haag Eurovox plaats, georganiseerd door EVTA, de vereniging voor Europese zangprofessionals. Er zijn voor iedereen toegankelijke workshops en lezingen rondom het thema vocal fusion. Enkele sprekers: Elly Ameling, Pia Douwes, Merel Martens en Wilma ten Wolde.
www.eurovox.eu

 

Masterclass koorregie o.l.v. Oda Buijs en Eliane Feijen
Wil je de uitstraling van je optreden verfrissen, en je publiek op het puntje van hun stoel krijgen? Neem dan deel aan één van de Masterclasses Koorregie. Koorregie is het theatraal vormgeven van emotie en betekenis in muziek, door middel van ruimtegebruik, beweging en expressie. De masterclass start met een praktische en interactieve inleiding over koorregie. Daarna gaan de docenten in twee ruimtes aan het werk, ieder met twee koren. Er kan een nieuwe vorm gemaakt worden bij een goed gekend nummer, of een al bestaande regie kan worden bijgeschaafd. Doel is om koorzangers (en hun dirigenten) te laten ervaren hoe een goede regie de zang/muziek effectief kan versterken. Het koor dat ‘toeschouwer’ is mag ideeën aanreiken en vragen stellen. Aan het eind van de dag worden de resultaten kort gepresenteerd. Deelnemende koren moeten twee stukken uit het hoofd kunnen zingen. Docenten nemen voor de masterclass met alle koren contact op om werkwijze en leervragen af te stemmen.
Zaterdag 22 september – Centrum voor de Kunsten Eindhoven, 10.00 – 16.00 uur
Zaterdag 3 november – De Nieuwe Veste Breda, 10.00 – 16.00 uur
www.stichtingmaestro.nl

 

 

Zingen en dirigeren met Peter Dijkstra in Delft
Topdirigent Peter Dijkstra verzorgt op 10 en 11 oktober twee workshops voor gevorderde koren en hun dirigenten. Zowel koor als dirigent worden gecoacht aan de hand van hun eigen repertoire. De koren worden geselecteerd aan de hand van een filmpje en mogen vier/vijf stukken opgeven waaraan ze willen werken. Aanmelden voor 15 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.koorschooldelft.nl

 

Beatles project
Op zaterdag 20 en 27 oktober kun je onder leiding van Jetse Bremer zijn koorarrangementen van Beatles-nummers instuderen en uitvoeren. O.a. Come together, All you need is love en Yesterday.
www.jetsebremer.nl

 

Supervoices
Je bent van harte welkom op zaterdag 3 november in De KOM, stadstheater en kunstencentrum in Nieuwegein voor de 25e editie van SuperVoices, het leukste zangfeest van Nederland!!
www.zing.nl

 

International Choir Competition
Van 7-11 februari 2019 vindt de International Choir Competition plaats in Maastricht. Tijdens dit korenfestival wordt op verschillende plekken in de stad gezongen door koren uit alle landen van de wereld. Koren van diverse culturen, muziekstijlen en leeftijden kunnen meedoen aan de competitie. Kijk voor meer info op:
http://www.interkultur.com/events/2019/maastricht/

 

1000 Voices: zing mee met het grootste projectkoor van 2019 (28 juni-7 juli)!
De Internationale Koorbiënnale en het Nederlands Kamerkoor slaan de handen ineen voor een uniek en spectaculair zangproject: The Public Domain. Het doel is simpel maar enorm krachtig: de publieke ruimte vullen met koorzang. 1000 Zangers zingen David Langs Public Domain op twee unieke locaties: de Zuidas in Amsterdam en het stadsdeel Schalkwijk in Haarlem. Dit is alvast een tipje van de sluier, weet dat er veel zangers kunnen meedoen. Niet alleen zangers, maar eigenlijk iedereen die de verbintenis van samenzang wil ervaren, kan meedoen.
www.koorbiennale.nl

  

Klankenbad - Muzikale dialogen voor kinderen van 0 tot 36 maanden
De mens vertoont de grootste aanleg voor muziek in zijn vroegste kindertijd. Het is dan ook heerlijk om met baby's en peuters liedjes te zingen en te experimenteren met ritme en geluid. In de foyer van AMUZ kan je je kindje tijdens vier korte sessies laten kennismaken met muzikaliteit. 

Klankenbad is gebaseerd op The Music Learning Theory van de gereputeerde pedagoog Edwin E. Gordon, die stelt dat muzikaliteit op dezelfde manier wordt verworven als taal. Gordon's theorie toont aan dat op zeer jonge leeftijd in contact komen met muziek een grote invloed heeft op de toekomstige muzikale ontwikkeling. Heel nuttig dus om je kindje te stimuleren en spelenderwijze in contact te brengen met muziek, maar bovenal ook bijzonder plezierig voor ouder en kind!

Er wordt gewerkt met drie leeftijdscategorieën. Samen ga je aan de slag met melodie, ritme en beweging. Als ouder of begeleider ontdek je hoe je ook thuis met je kindje muziek kan maken.
Van 9u00 tot 9u30: babys van 0 tot 9 maanden
Van 10u00 tot 10u30: babys van 10 tot 18 maanden
Van 11u00 tot 11u30: peuters van 19 tot 36 maanden
Data 2019:
reeks 2: 16 febr, 2 maart, 16 maart en 30 maart
reeks 3: 4 mei, 18 mei, 1 juni en 15 juni
www.amuz.be

 

Bachcantates zingen in Utrecht
Elk eerste weekend van de maand, behalve in juli en augustus, wordt een Bachcantateproject georganiseerd in de Utrechtse Geertekerk waarvan het concert op zondagavond plaatsvindt. Dat concert heeft twee extra's: een meditatieve toelichting bij de tekst en de muziek en - na even oefenen - het vierstemmig meezingen van het slot-koraal door het publiek. Al bijna 45 jaar klinkt tienmaal per jaar een kerkelijke cantate van Johann Sebastian Bach in een bijeenkomst van ongeveer een uur. Geen kerkdienst, geen preek, gebed of psalmengezang, maar toch een weldaad voor de ziel. Iedereen mag meedoen!
www.bachcantates-utrecht.nl

  

Rechter menu

Bezoekers

Today37
Yesterday41
This week78
This month937
Total218443

19 juni 2018

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl