Inschrijven projecten

 

Workshop voor koorbesturen in Antwerpen
Hoe bouw je als vereniging aan een uitnodigende uitstraling, die weergeeft wie je bent? Hoe werf je nieuwe zangers en hoe zorg je voor meer gelegenheden tot uitvoering? In deze workshop op 10 maart (13.00-17.00) worden een aantal basisprincipes van wervende communicatie in koorcontext toegelicht. 
www.koorenstem.beWAK (Week van de Amateurkunst), 2-10 juni 2018

Tijdens de Week van de Amateurkunst worden creatieve mensen in de schijnwerpers gezet.
Er is een podium voor artiesten en een plek voor kunstenaars. Wil je anderen laten genieten van je talent? Doe dan mee en meld je aan!De week van de amateurkunst wordt in Hulst georganiseerd in de week van 2 t/m 10 juni 2018. Er zijn diverse plaatsen om exposities te organiseren, locaties om optredens te geven. Zaterdag 9 juni is het YOLO festival en op zondag 10 juni is er in de binnenstad van Hulst een explosie aan Amateurkunst. Op de Grote Markt, de Bierkaai en bij de Basiliek wordt ruimte geboden voor alle vormen van Amateurkunst. Alles kan en mag tijdens de WAK. Een concert, educatieve activiteiten, workshops, lezingen, feesten, film, literaire voordrachten, schilderkunst, muziek, circus, beeldhouwkunst, fotografie, het is allemaal mogelijk Doe je mee? Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Masterclass Henk Poort
In samenwerking met Rosite van der Woude geeft Henk Poort  in de periode van half januari tot eind mei 2018 masterclasses aan koren, op een doordeweekse avond van 20.00-23.00. De precieze datum zal na aanmelding in overleg worden vastgelegd. Henk en Rosite zullen de Masterclass geven op de eigen vaste oefenlocatie van het koor. De Masterclass kan door groepen van maximaal 50 personen worden gevolgd, er is geen minimum.
www.isla.nu

 

Workshops binnen de opleiding Dirigent Licht Vocaal 
In het programma van de opleiding Dirigent Licht Vocaal zijn ook enkele workshops opgenomen die je als niet-student kan bijwonen.
Zaterdag 24 februari 2018: ‘Werken aan koorklank’ door Esther Zaad
Zaterdag 24 maart 2018: ‘Arrangeren’ door Rogier IJmker
Zaterdag 12 mei 2018: ‘Vocal leadership’ door Merel Martens
Locatie: Theater aan de Slinger, Houten, 13:00-15:30 uur
www.balknet.nl

 

Kurt Thomas Cursus
Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het zou zijn om eens voor een koor te staan of ben je juist een professionele dirigent met jarenlange ervaring? Van 6 t/m 14 juli 2018 vindt alweer de 52e editie van de Kurt Thomas Cursus plaats aan het Utrechts Conservatorium. De Kurt Thomas Cursus biedt (koor)dirigenten van elk niveau en binnen verschillende genres een gevarieerd en intensief programma. Als deelnemer word je negen dagen lang ondergedompeld in de prachtige wereld van de koormuziek. Iedereen wordt op niveau ingedeeld en krijgt zo de kans zich binnen een kleine groep optimaal te ontwikkelen.
www.hku.nl

 

Stichting Key2Singing zoekt projectzangers voor project maart - juli 2018
Stichting Key2Singing uit Leiden organiseert een project met Engelse liederen van o.a. Dowland, Byrd en Purcell, met professionele begeleiding van luit, theorbe. De nadruk ligt in dit project op het zingen in ensembles met solo bezetting van 4 tot 6 stemmen. Solowerken, duetten en enkele koorstukken zullen het programma completeren. Er wordt gewerkt met wisselende vocale en instrumentale bezettingen die het programma levendig en vloeiend maken. Professionele instrumentalisten begeleiden de zangers. Het geheel staat onder leiding van Margot Kalse. Zij werkt met de zangers aan vocale en muzikale kwaliteit, aan stijlzuiverheid en expressie, en aan de specifieke vereisten van het ensemble zingen. Lijkt dit jou een aantrekkelijke en leerzame uitdaging? Spreekt de muziek je aan? Meld je dan aan! Voor meer informatie en een inschrijfformulier voor auditie: http://key2singing.nl

 

Huismuziek zoekt zangers
Op 22 april kun je van het nieuwe cursusprogramma een voorproefje krijgen in ons Proeflokaal in Akoesticum van 13.00-17.00 uur. De inschrijving start op 15 maart. 

Activiteiten -->
24 maart, 14 april in Akoesticum, Ede --> koordirectie voor vakmusici
18 maart, Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam --> Riley, minimalist van het eerste uur
14, 15 april in Buitengoed Fredeshiem, De Bult-Steenwijk --> Zingen als Zap Mama / Roaring twenties / Corsicaanse polyfonie (vrouwen) en Scandinavische folk voor koor
22 april in Akoesticum, Ede --> Music for the Virgin Queen
25 -27 mei In Buitengoed Fredeshiem, De Bult-Steenwijk --> If music be the food of love
www.huismuziek.nl

 

Zangzondagen
Een middag vol zang voor zowel ervaren als minder ervaren koorzangers. 
11 maart, 8 april van 13.00-16.30.
Elke keer een ander thema o.l.v. een coach.
www.zangzondagen.nl

 

Vocale workshops in de Pieterskerk (Utrecht)
Za 3-3-2018 Delen uit Concert voor Koor van Schnittke o.l.v. Rob Vermeulen
Za 26-5-2018 Muziek van vrouwelijke componisten o.l.v. Ruben de Grauw
www.pieterskerkconcerten.nl

   

Bach-Werkplaats Diepenheim
Bachliefhebbers kunnen komend seizoen hun hart ophalen in de werkweekendserie Bach-Werkplaats-Diepenheim o.l.v. Yt Nicolai.
Vanaf 1 oktober 2017 is er ongeveer om de maand een weekend waarin je aan de slag gaat met steeds een andere Bach-cantate. Je start op zaterdagochtend en sluit het zondagmiddag af met een uitvoering, begeleid door een Barokensemble. De organisatie zoekt ervaren zangers.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het Groot Klassiek Koor
In januari 2018 gaat het Groot Klassiek Koor van start. Het concept: koorleden studeren in vier repetities een aantal (delen van) beroemde klassieke werken in. De begeleiding wordt verzorgd door gerenommeerde pianisten en orkesten. In iedere provincie wordt gerepeteerd. Het totaalkoor o.l.v. Martin Zonnenberg treedt op in kerken en cooncertzalen door heel Nederland. Als koorlid doe je in 2018 en 2019 acht tot twaalf keer mee aan een optreden. Repetities in Zeeland vinden plaats in het Calvijn College te Goes op de vrijdagen 9 maart, 20 april, en 11 mei.
www.grootklassiekkoor.nl

 

Doe mee met het unieke Moeder-Dochter Musicalproject
In navolging van de succesvolle Mamma Mia Koorprojecten wordt er op 7 en 14 april een spetterend Moeder-Dochter Musical koorproject georganiseerd met nummers uit Mary Poppins, Sound of Music, Hair, Cats, Evita , les Miserables, de West Side Story etc.
De bezetting is Sopraan 1, Sopraan 2, Alt 1 en Alt 2 en alleen moeders en dochters kunnen zich inschrijven.
www.jetsebremer.nl

 

Kinderkoordirigent is een vak!
Stichting Maestro organiseert een workshop voor kinderkoordirigenten op zaterdag 3 maart onder de slogan 'Welke kwaliteiten moet een kinderkoordirigent hebben?' Alle facetten van het leiden van een kinderkoor passeren de revue: van repertoire tot aanwezigheid, van planning tot en met concerten. Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen workshopleiders Sylvia van der Vinne (Koorschool Senta) en Peggy Hegeman (Souvenir Jeugdkoor) verschillende aspecten en vaardigheden onder de loep. En er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Lesplaats Tilburg. Aanvang 10.00 uur.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Scratch Messiah op 3 maart in de Sint Jacobskerk te Vlissingen
De Scratch Messiah 2018 staat al weer voor de 19e keer onder leiding van dirigent Jules van Hessen. Ga voor het inschrijfformulier naar
www.scratchzeeland.nl

 

Workshop Veelstemmige koormuziek op 10 maart 2018 in de Geertekerk in Utrecht
Wat : Crucifixus van Caldara (16-stemmig) en Lotti (8-stemmig)
Wanneer : Zaterdag 10 maart 2018, van 10 – 17 uur
Waar : Geertekerk, Utrecht
Dirigent : Frans Scheffers
Kosten : € 37,50
www.haagsrenaissancekamerkoor.nl

 

Kinderkorenfestival
Op zondag 11 maart presenteert de Nationale Opera een Kinderkorenfestival voor koren met leden tussen 6 en 13 jaar. Een dag met theatrale workshops, een kijkje achter de schermen en een spectaculair optreden van alle deelnemende koren op het toneel van de Nationale Opera. Speciaal voor dit optreden wordt een nieuwe compositie geschreven. 
www.operaballet.nl

 

Zinge! Open Jeugdkorenfestival 
Jeugdpopkoor Zinge! nodigt alle jeugdzanggroepen van Nederland en Vlaanderen uit voor de ZOI18. Het grootste jeugdzanggroepen festival van Nederland. Deze te gekke wedstrijd, mede mogelijk gemaakt door BALK, wordt voor de derde keer gehouden en vindt dit keer plaats op zondag 25 maart 2018 in Theater 'Cascade' in Hendrik-Ido-Ambacht.
www.zingeopen.nl

 

Koordagen voor kinderen
In een ontspannen sfeer kunnen kinderen van 8-12 jaar een hele dag zingen en kennismaken met verschillende aspecten van het koorzingen! Van 2-6 april in Wetteren.
www.koorenstem.be

 

Regionale BALK-festivals in 2018
BALK festival Centraal 7 april 2018 Amersfoort
BALK festival Zuid | 21 april | Zevenbergen
BALK festival Noord 27 mei 2018 Drachten
www.balknet.nl

 

Internationaal koorfestival CantaRode
Van 10-14 mei vindt in Kerkrade voor de vierde keer het internationaal koorfestival CantaRode plaats. Het festival bestaat uit vier onderdelen:
- een concours
- workshops en masterclasses
- concerten
- publieksevent
Aan het festival nemen kamerkoren deel met een bezetting van 12-40 leden. 
www.cantarode.nl

 

Fauré-zangweekend in Deurne
Op 25 en 26 augustus staan het Requiem en de Cantique de Jean Racine van de Franse componist Gabriel Fauré op het programma van singalongevents. Het zangweekend vindt plaats in het kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne. Zaterdag en zondag repetities met koor, orkest en solisten, zondagmiddag een uitvoering in de Sint Willibrordkerk te Deurne.
www.singalongevents.nl

 

Supervoices
Je bent van harte welkom op zaterdag 3 november in De KOM, stadstheater en kunstencentrum in Nieuwegein voor de 25e editie van SuperVoices, het leukste zangfeest van Nederland!!
www.zing.nl

 

 

Klankenbad - Muzikale dialogen voor kinderen van 0 tot 36 maanden
De mens vertoont de grootste aanleg voor muziek in zijn vroegste kindertijd. Het is dan ook heerlijk om met baby's en peuters liedjes te zingen en te experimenteren met ritme en geluid. In de foyer van AMUZ kan je je kindje tijdens vier korte sessies laten kennismaken met muzikaliteit. 

Klankenbad is gebaseerd op The Music Learning Theory van de gereputeerde pedagoog Edwin E. Gordon, die stelt dat muzikaliteit op dezelfde manier wordt verworven als taal. Gordon's theorie toont aan dat op zeer jonge leeftijd in contact komen met muziek een grote invloed heeft op de toekomstige muzikale ontwikkeling. Heel nuttig dus om je kindje te stimuleren en spelenderwijze in contact te brengen met muziek, maar bovenal ook bijzonder plezierig voor ouder en kind!

Er wordt gewerkt met drie leeftijdscategorieën. Samen ga je aan de slag met melodie, ritme en beweging. Als ouder of begeleider ontdek je hoe je ook thuis met je kindje muziek kan maken.
Van 9u00 tot 9u30: babys van 0 tot 9 maanden
Van 10u00 tot 10u30: babys van 10 tot 18 maanden
Van 11u00 tot 11u30: peuters van 19 tot 36 maanden
www.amuz.be

 

Bachcantates zingen in Utrecht
Elk eerste weekend van de maand, behalve in juli en augustus, wordt een Bachcantateproject georganiseerd in de Utrechtse Geertekerk waarvan het concert op zondagavond plaatsvindt. Dat concert heeft twee extra's: een meditatieve toelichting bij de tekst en de muziek en - na even oefenen - het vierstemmig meezingen van het slot-koraal door het publiek. Al bijna 45 jaar klinkt tienmaal per jaar een kerkelijke cantate van Johann Sebastian Bach in een bijeenkomst van ongeveer een uur. Geen kerkdienst, geen preek, gebed of psalmengezang, maar toch een weldaad voor de ziel. Iedereen mag meedoen!
www.bachcantates-utrecht.nl

  

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl