Inschrijven projecten

 

Huismuziek zoekt zangers
17-18 november, Music Mix weekend o.a. Bulgaarse zang, Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk
6 december, 10.30-17.00, Kerstliederen, Pieterskerk, Utrecht
7 december, 10.30-17.00, Kerstliederen, Waalse Kerk, Den Haag
8 en 15 december, 10.00-17.00, An American Christmas met Jetse, Akoesticum, Ede
2 februari, 10.00-17.00, Orlando di Lasso, Renaissancedag, Akoesticum, Ede
10 maart, 10.00-17.00. Messa di Gloria (Puccini), Akoesticum, Ede
16 maart 10.00-16.30 Gregoriaans voor beginners, Lutherse kerk, Utrecht
16-17 maart, Villancicos en frottolas, Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk
30-31 maart, Music Mix weekend o.a. Georgische polyfonie, Vocal circles, Stabat mater (Pergolesi), Fredeshiem, Steenwijk
6 april 10.00-17.00, Juxta crucem lacrimosa, Akoesticum, Ede
15 mei 10.30-16.30, Schubertiade, Akoesticum, Ede
14-19 juli, van Aznavour tot Zelenka, Eigentijdserf, Westelbeers
www.huismuziek.nl

 

Dirigentenateliers
Stichting Maestro organiseert enkele bijeenkomsten voor dirigenten die op zoek zijn naar nieuwe impulsen en verdieping.
- 3 november Mindful musiceren (Margo van Laack) --> bewustzijnsprocessen
- 1 december Koralen (Frank Hermans) --> overeenkomsten en verschillen tussen koralen van Bach en Mendelssohn
- 12 januari Zangtechniek (Kathelijn van Dongen) --> klassiek versus licht
- 2 februari (Louis Buskens) --> tekst en expressie
- 6 april (Marleen de Boo) --> kinderkoor
- 11 mei (Harry Swinkels) --> practisch met harmonie
- 1 juni  The intelligent choir (Don Henken) --> Move & Groove
www.stichtingmaestro.nl

 

 

 

Project 1000 stemmen
Op 21 oktober in Muziekgebouw Eindhoven wordt een hommage gebracht aan de jarige Huub Oosterhuis. Zijn mooiste werken, begeleid door groot orkest La Passione, Heliconkoor en solisten uit Lier (B). Vóór de pauze door 'podium alleen', ná de pauze door 'podium en zaal tegelijk'. De dirigenten Geert Hendrix en Tom Löwenthal slaan de handen ineen. Indien u bereid bent de 16 liederen vóóraf in te studeren kunt u zich inschrijven als zanger(es) voor het groot koor. Repetitieplaatsen in uw buurt worden nog nader bekend gemaakt. Ecclesiae en (geloofs)gemeenschappen nodigen wij van harte uit om gratis te exposeren tijdens de Ontmoetingsmarkt. Maar ook uitgevers en andere commercie kunnen (tegen betaling) hieraan deelnemen. Klik HIER om u in te schrijven voor de Ontmoetingsmarkt. Kijk voor meer informatie op: www.1000stemmen.nl

 

Bachkoralen zingen in het Concertgebouw van Brugge
Ook dit jaar is er weer een editie van 'Iedereen Klassiek' in Brugge, op zaterdag 27 oktober. Zowat 20 concerten die gratis worden aangeboden in het Concertgebouw en in heel de stad. Al voor de 6de keer opent het evenement met het zingen van koralen (Zot van Bach). Deze keer valt de keuze op het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. De formule is intussen gekend: vier solisten zingen om beurt bekende aria’s uit dit prachtige werk, daartussen zingen -liefst zoveel mogelijk zangers- enkele koralen.Schrijf u nu in en kom langs! Deze actieve en unieke concertbeleving is bedoeld voor koorzangers, individuele zangers en luisterende liefhebbers. Schrijf je in via de website van Klara. En je kan je ook inschrijven voor de extra repetitie op vrijdagavond 26 oktober.
www.koorenstem.be

 

Beatles project
Op zaterdag 20 en 27 oktober kun je onder leiding van Jetse Bremer zijn koorarrangementen van Beatles-nummers instuderen en uitvoeren. O.a. Come together, All you need is love en Yesterday.
www.jetsebremer.nl

 

Festival Vocallis
Van woensdag 24 oktober t/m zondag 11 november vindt in Limburg het Vocallis Festival plaats met diverse activiteiten, concerten en masterclasses. Het thema is Oorlog, vrede, vrijheid, waarbij o.a. vergeten Joodse componisten aan bod komen.
www.festivalvocallis.nl

 

Zingdag Nederlands Kamerkoor
Op 27 oktober vindt de eerstvolgende landelijke Zingdag plaats, georganiseerd door het Nederlands Kamerkoor in Akoesticum, Ede.
Van 10.00-17.00 uur werkt u samen met zangers van het Nederlands Kamerkoor onder leiding van dirigent Béni Csillag in een speciaal voor deze dag samengesteld repertoire met werken van Zoltán Kodály en Felix Mendelssohn Bartholdy.
www.akoesticum.nl

 

Masterclass koorregie o.l.v. Oda Buijs en Eliane Feijen
Wil je de uitstraling van je optreden verfrissen, en je publiek op het puntje van hun stoel krijgen? Neem dan deel aan één van de Masterclasses Koorregie. Koorregie is het theatraal vormgeven van emotie en betekenis in muziek, door middel van ruimtegebruik, beweging en expressie. De masterclass start met een praktische en interactieve inleiding over koorregie. Daarna gaan de docenten in twee ruimtes aan het werk, ieder met twee koren. Er kan een nieuwe vorm gemaakt worden bij een goed gekend nummer, of een al bestaande regie kan worden bijgeschaafd. Doel is om koorzangers (en hun dirigenten) te laten ervaren hoe een goede regie de zang/muziek effectief kan versterken. Het koor dat ‘toeschouwer’ is mag ideeën aanreiken en vragen stellen. Aan het eind van de dag worden de resultaten kort gepresenteerd. Deelnemende koren moeten twee stukken uit het hoofd kunnen zingen. Docenten nemen voor de masterclass met alle koren contact op om werkwijze en leervragen af te stemmen.
Zaterdag 3 november – De Nieuwe Veste Breda, 10.00 – 16.00 uur
www.stichtingmaestro.nl

 

Supervoices
Je bent van harte welkom op zaterdag 3 november in De KOM, stadstheater en kunstencentrum in Nieuwegein voor de 25e editie van SuperVoices, het leukste zangfeest van Nederland!!
www.zing.nl

 

Masterclass koorzang Zaamslag
Op zaterdag 17 november a.s. vindt er op het "Podium van Zaamslag", gevestigd aan de Terneuzensestraat 2 te Zaamslag een masterclass koorzang plaats onder leiding van dirigent en pianist Ardjoena Soerjadi, onder de titel: "Scratchen met Soerjadi". De deelnemers (max 30, verdeeld over sopraan-alt-tenor en bas) gaan -voor het plezier- een hele dag aan de slag met highlights uit de koormuziek. Op het programma o.a. de "Cantique de Jean Racine" van Fauré, "Verleih uns Frieden" van Mendelssohn, enkele werken van Mozart maar ook Verdi en "the Phantom of the Opera". Mooie muziek onder leiding van een inspirerende dirigent en een gedreven begeleider in de persoon van Rien Balkenende. Deelname is mogelijk voor ervaren koorzangers die vooraf thuis de werken kunnen instuderen en die kennis hebben van notenschrift en muziektermen. Dit om een enigszins homogene groep zangers bij elkaar te krijgen.
De deelnemers krijgen de muziek thuis gestuurd. Deelname kost 50 euro, incl. bladmuziek en een eenvoudige warme maaltijd. 's Avonds wordt het resultaat ten gehore gebracht.
Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Workshop voor mannen in Delft
Ex-King's Singer David Hurley leert manne de geheimen van het koofzingen met falsetstem.
Op zaterdag 17 november van 10.00-13.00.
www.koorschooldelft.nl

 

Masterclass voor jouw koor
In deze workshop coacht David Hurley je koor, waarbij het koor (max. 45 zangers) zelf (a capella) stukken kiest om aan te werken.
Er is nog plaats op 17/18 november.
www.koorschooldelft.nl

 

Voor één dag zingen in een groot popkoor?
Op zondag 25 november organiseert Zangwerk in Deurne een Zangdag onder leiding van Carolien van der Hulst en Don Henken. De dag is voor iedereen die graag eens wil zingen in een groot popkoor, zonder verdere verplichtingen. Je krijgt van tevoren de mogelijkheid om te oefenen met ingezongen mp3’s, maar je kunt ook zonder voorbereiding meedoen. Zangervaring en het lezen van noten is dus niet nodig. Ook als je wel een ervaren koorzanger bent, is deze dag de moeite waard: je leert nieuw repertoire, je ontmoet andere zangers en maakt kennis met andere dirigenten. Doel van de dag is om met plezier en passie muziek te maken en dit zo mooi mogelijk te laten klinken. Het resultaat is te horen tijdens een afsluitend concert dat voor iedereen gratis toegankelijk is: familie, vrienden, kennissen en andere belangstellenden zijn van harte welkom! Het repertoire bestaat uit hits uit de Top2000, en alle muziek wordt 3-stemmmig uitgevoerd (SAB). Het programma duurt van 9.30 tot 17.30 uur. Je kunt je tot 15 oktober aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kerstmuziek zingen met Bob Chilcott
Workshop ‘Singing Chilcott’s Christmas Music’ (Engelstalig) voor koorzangers, o.l.v. Bob Chilcott, zaterdag 1 december, 10 tot 13 uur.
Projectkoor (geselecteerde zangers) dat werk van Chilcott gaat instuderen en onder zijn leiding gaat uitvoeren tijdens een concert op zondag 2 december.
www.koorschooldelft.nl


Moeder-dochter koorproject met Jetse Bremer
In navolging van de succesvolle Moeder-Dochter Koorprojecten wordt er op 12 en 26 januari in Almere een spetterend Moeder-Dochter-Disney-Koorproject georganiseerd met nummers uit bekende Disney films. De bezetting is Sopraan 1, Sopraan 2, Alt 1 en Alt 2.
www.jetsebremer.nl

 

Veelstemmige workshop in Utrecht
Op 26 januari wordt in de Pieterskerk te Utrecht een workshop Veelstemmige koormuziek gehouden met een stuk van Giovanni Gabrieli: Magnificat 33/29. Dit stuk is ooit incompleet gevonden en in 1997 bewerkt voor 33 stemmen door Hugh Keyte. Speciaal voor deze workshop bewerkte dirigent Frans Scheffers dit stuk tot een 29-stemmige versie. Instrumentalisten, m.n. blazers en strijkers, hebben een prominente, zelfstandige rol in dit stuk. De workshop met dit Magnificat kan dan ook alleen doorgang vinden als zich – naast voldoende zangers – ook voldoende instrumentalisten aanmelden.
www.haagsrenaissancekamerkoor.nl

 

International Choir Competition
Van 7-11 februari 2019 vindt de International Choir Competition plaats in Maastricht. Tijdens dit korenfestival wordt op verschillende plekken in de stad gezongen door koren uit alle landen van de wereld. Koren van diverse culturen, muziekstijlen en leeftijden kunnen meedoen aan de competitie. Kijk voor meer info op:
http://www.interkultur.com/events/2019/maastricht/

 

BALK festival Oost, 9 februari 2019 in Ulft
De inschrijving voor dit festival blijft open tot 1 november. Uiterlijk 1 december krijgen de aangemelde groepen bericht of ze zijn toegelaten. Het festival vindt plaats in de fraaie DRU Cultuurfabriek in Ulft (Gelderland). Ook deze editie kunnen deelnemende groepen begeleid worden door een ervaren coach.
www.balknet.nl

 

Scratch Messiah in Vlissingen
Op zaterdag 16 februrari 2019 wordt in de Sint Jacobskerk in Vlissingen een Scratch-uitvoering van de Messiah van Georg Friedrich Handel georganiseerd door de Stichting Scratch Messiah Zeeland. De repetitiedag en de uitvoering 's avonds staan net als alle voorgaande jaren onder leiding van dirigent Jules van Hessen. Belangstellende zangers en zangeressen kunnen zich aanmelden. De solopartijen worden door professionals gezongen. Koor en solisten worden begeleid door het Scratch-orkest waarin 40 vergevorderde amateurs of beroeps-musici spelen.
www.scratchzeeland.nl

 

Workshop koorwerken voor koor + solo-instrument
Stichting Pieterskerkconcerten organiseert deze workshop waarin gewerkt wordt aan Svyati van Tavener (met cello) en Agnus Dei van Hofland (met fagot) op zaterdag 23 maart van 10.00-17.00 in de Pieterskerk te Utrecht. Het geheel staat onder leiding van Patrick van der Linden.
www.pieterskerkconcerten.nl

 

BALK Festival Centraal, 30 maart 2019 in Amersfoort
De inschrijving voor dit festival start op zaterdag 15 september om 09.00 uur. Wees er vroeg bij, want het kan snel gaan: de inschrijving voor editie 2018 én de wachtlijst waren binnen zes uur vol! De formule van het festival: 16 groepen kunnen zich presenteren voor een driekoppige jury die de groepen op eigen niveau feedback geeft. Het is een festival voor koren en vocal groups.
www.balknet.nl

 

1000 Voices: zing mee met het grootste projectkoor van 2019 (28 juni-7 juli)!
De Internationale Koorbiënnale en het Nederlands Kamerkoor slaan de handen ineen voor een uniek en spectaculair zangproject: The Public Domain. Het doel is simpel maar enorm krachtig: de publieke ruimte vullen met koorzang. 1000 Zangers zingen David Langs Public Domain op twee unieke locaties: de Zuidas in Amsterdam en het stadsdeel Schalkwijk in Haarlem. Dit is alvast een tipje van de sluier, weet dat er veel zangers kunnen meedoen. Niet alleen zangers, maar eigenlijk iedereen die de verbintenis van samenzang wil ervaren, kan meedoen.
www.koorbiennale.nl

  

Klankenbad - Muzikale dialogen voor kinderen van 0 tot 36 maanden
De mens vertoont de grootste aanleg voor muziek in zijn vroegste kindertijd. Het is dan ook heerlijk om met baby's en peuters liedjes te zingen en te experimenteren met ritme en geluid. In de foyer van AMUZ kan je je kindje tijdens vier korte sessies laten kennismaken met muzikaliteit. 

Klankenbad is gebaseerd op The Music Learning Theory van de gereputeerde pedagoog Edwin E. Gordon, die stelt dat muzikaliteit op dezelfde manier wordt verworven als taal. Gordon's theorie toont aan dat op zeer jonge leeftijd in contact komen met muziek een grote invloed heeft op de toekomstige muzikale ontwikkeling. Heel nuttig dus om je kindje te stimuleren en spelenderwijze in contact te brengen met muziek, maar bovenal ook bijzonder plezierig voor ouder en kind!

Er wordt gewerkt met drie leeftijdscategorieën. Samen ga je aan de slag met melodie, ritme en beweging. Als ouder of begeleider ontdek je hoe je ook thuis met je kindje muziek kan maken.
Van 9u00 tot 9u30: babys van 0 tot 9 maanden
Van 10u00 tot 10u30: babys van 10 tot 18 maanden
Van 11u00 tot 11u30: peuters van 19 tot 36 maanden
Data 2019:
reeks 2: 16 febr, 2 maart, 16 maart en 30 maart
reeks 3: 4 mei, 18 mei, 1 juni en 15 juni
www.amuz.be

 

Bachcantates zingen in Utrecht
Elk eerste weekend van de maand, behalve in juli en augustus, wordt een Bachcantateproject georganiseerd in de Utrechtse Geertekerk waarvan het concert op zondagavond plaatsvindt. Dat concert heeft twee extra's: een meditatieve toelichting bij de tekst en de muziek en - na even oefenen - het vierstemmig meezingen van het slot-koraal door het publiek. Al bijna 45 jaar klinkt tienmaal per jaar een kerkelijke cantate van Johann Sebastian Bach in een bijeenkomst van ongeveer een uur. Geen kerkdienst, geen preek, gebed of psalmengezang, maar toch een weldaad voor de ziel. Iedereen mag meedoen!
www.bachcantates-utrecht.nl

  

Rechter menu

Bezoekers

Today38
Yesterday35
This week73
This month633
Total222841

16 oktober 2018

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl