Inschrijven projecten

 

Zingdag Nederlands Kamerkoor
Op zaterdag 12 mei, voorafgaand aan het concert ‘Maarten Engeltjes & Lavinia Meijer’, zijn zangers van elk niveau van harte welkom in Concertzaal Tilburg voor een speciale regionale Zingdag. De dag staat in het teken van de Amerikaanse koormuziek, aansluitend bij het programma van het Nederlands Kamerkoor die avond. Onder leiding van vier zangers van het Nederlands Kamerkoor (Cressida Sharp, Elsbeth Gerritsen, Stefan Berghammer en Kees Jan de Koning) worden prachtige werken uit de 20e eeuwse Amerikaanse koormuziek bestudeerd. Na afloop is er eeen afsluiting met een korte presentatie in de Concertzaal, en kunt u genieten van het concert van het Nederlands Kamerkoor i.s.m. Maarten Engeltjes en Lavinia Meijer.
www.nkk.nl

 

Inspiratiedag voor dirigenten
Op 30 juni 2018 organiseert Caroline Grasmeijer in samenwerking met BALK een dag voor dirigenten. Een belangrijk deel van deze dag is ingeruimd voor een brede discussie over de toekomst van het BALK TOPfestival. Dit deel van de dag is vrij toegankelijk en hiervoor is iedereen die het festival een warm hart toedraagt en hierover wil meedenken, van harte uitgenodigd. Vervolgens is er ruimte voor intervisie en worden er verdiepingsbijeenkomsten voor dirigenten gehouden. Voor beide onderdelen (dus ook als je alleen bij het onderdeel BALK TOPfestival komt) dien je je aan te melden via www.carolinegrasmeijer.nl

 

Workshop spirituals en Amerikaanse koormuziek in Antwerpen
Op 20 mei  van 14-18 geeft Brady Allred een workshop voor dirigenten en zangers. De dirigent van de Salt Lake Choral Artists staat niet alleen voor de overdracht van een enorme schat aan kennis en het ontdekken van een hands-on methodiek voor het leiden van en zingen in een koor, maar ook voor het ontdekken hoe het streven naar kwaliteit én het plezier van musiceren perfect hand in hand kunnen gaan.
www.koorenstem.be

 

Mannenkoor-project 4-11 augustus
Barbershop, Russische muziek, opera, dranklied, romantiek, pop, lichte muziek... In originele werken, die speciaal voor deze week gearrangeerd worden, wordt de mannelijke stem uitgedaagd zo veel mogelijk genres te zingen. Fauré, Sheremetev, Walk the Moon, Helvey vinden elkaar in een verdwijnende koortraditie: het mannenkoor. Er wordt een koor gevormd, bestaande uit hoge en lage tenoren (1ste en 2de tenor) en hoge en lage bassen (1ste en 2de bas, of bariton en bas). Een zangweek voor mannen die noten lezen, koor- en zangervaring hebben en solo durven zingen, zowel klassiek als pop. Inschrijving mogelijk als koor of als individu.
www.buitenkunstrandmeer.nl

 

Zangers gezocht Nederland Zingt tv-opname Vlissingen 16 mei
Op woensdag 16 mei komt Nederland Zingt naar Vlissingen en vindt in de Sint Jacobskerk de tv-opname plaats van dit programma. Het is de bedoeling om met enthousiaste zangers uit Zeeland één groot koor te vormen dat onder leiding van dirigent Martin Mans meewerkt aan deze opname. Naast dit gemengde koor wordt medewerking verleend door o.a. vocaal ensemble Favor. Het belooft een mooie avond te worden!
Opgave is mogelijk via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef in deze mail het volgende aan:
- Of je je koor aanmeldt of dat je je persoonlijk opgeeft
- Bij aanmelding koor: contactgegevens, aantal leden, verdeling man/vrouw en naam dirigent
- Bij individuele aanmelding: contactgegevens, welke partij je zingt, hoeveel personen je eventueel aanmeldt.
Aanmelden kan tot uiterlijk 14 april. In de week van 9 april is het complete repertoire bekend en krijgen jullie de muziek in SATB-versie (digitaal) toegestuurd via de mail.
Repetities
Er zijn twee centrale repetitiemomenten ingepland in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.
Beide repetities staan onder leiding van Martin Mans. De data zijn:
Dinsdag 24 april van 20.00-22.15 uur
Dinsdag 1 mei van 20.00-22.15 uur
Praktische informatie
De opname vindt plaats op 16 mei in de Sint Jacobskerk, Oude Markt 2, 4381 HK Vlissingen. Dinsdagavond 15 mei wordt het hele programma gerepeteerd van 19.00-22.00 uur. Op woensdag 16 mei wordt iedereen om 16.30 uur verwacht in de kerk. De opname zelf start ’s avonds om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur.

 

Huismuziek zoekt zangers
24 mei, Dekenkapel Pieterskerk Utrecht --> Russische romantische liederen
25 -27 mei In Buitengoed Fredeshiem, De Bult-Steenwijk --> If music be the food of love
6 oktober, 10.00-16.30, Gregoriaans voor gevorderden, Luthers Kerk, Utrecht

10 oktober, 10.30-16.30, Schubertiade, Akoesticum, Ede

17-18 november, Music Mix weekend o.a. Bulgaarse zang, Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk

6 december, 10.30-17.00, Kerstliederen, Pieterskerk, Utrecht

7 december, 10.30-17.00, Kerstliederen, Waalse Kerk, Den Haag
8 en 15 december, 10.00-17.00, An American Christmas met Jetse, Akoesticum, Ede

10 maart, 10.00-17.00. Messa di Gloria (Puccini), Akoesticum, Ede

16 maart 10.00-16.30 Gregoriaans voor beginners, Lutherse kerk, Utrecht
16-17 maart, Villancicos en frottolas, Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk

30-31 maart, Music Mix weekend o.a. Georgische polyfonie, Vocal circles, Stabat mater (Pergolesi), Fredeshiem, Steenwijk
6 april 10.00-17.00, Juxta crucem lacrimosa, Akoesticum, Ede
15 mei 10.30-16.30, Schubertiade, Akoesticum, Ede
14-19 juli, van Aznavour tot Zelenka, Eigentijdserf, Westelbeers
www.huismuziek.nl

 

Workshop Klank & Qigong
Zingen volgens methode Lichtenberg in combinatie met bewegingsoefeningen en meditaties uit de Healing TAO, een workshop o.l.v. Josta Onneweer en Niels Kuijers op 15 juni in Rotterdam.
www.klankinitiatief.nl

 

Zingen met Rutter
Op zaterdag 9 juni komt John Rutter weer naar Nederland om een Singing Day te verzorgen. Zowel koren als individuele zangers kunnen meedoen. Alle deelnemers nemen per stemsoort in de kerk plaats, zodat een groot vierstemmig koor ontstaat. Op het programma werken van Rutter zelf.
Op zaterdag 7 juli is het de beurt aan componist en dirigent Philip Stopford.
www.paulsnoek.nl

 

Workshop "Het poparrangement"
In Oss kunnen geinteresseerden op zondag 20 mei (10-16) een workshop arrangeren volgen o.l.v. Ruben Smits. 
Met veel zingen en uitproberen worden verschillende arrangementen van eenzelfde popnummer uitgeprobeerd.
www.rubensmits.nlVocal Pop & Jazz Days
Een internationaal gezelschap scherpt onder leiding van drie masters (o.a. Kerry Marsh), zijn vaardigheden aan in het zingen van pop en jazz in verschillende samenstellingen tijdens de Vocal Pop & Jazz Days van 12 t/m 18 augustus in Soesterberg. Geef je als deelnemer op via:
www.vpjd.nl

 

International Choir Competition
Van 7-11 februari 2019 vindt de International Choir Competition plaats in Maastricht. Tijdens dit korenfestival wordt op verschillende plekken in de stad gezongen door koren uit alle landen van de wereld. Koren van diverse culturen, muziekstijlen en leeftijden kunnen meedoen aan de competitie. Kijk voor meer info op:
http://www.interkultur.com/events/2019/maastricht/

 

Europees Congres
Van 30 augustus t/m 1 september vindt in Den Haag Eurovox plaats, georganiseerd door EVTA, de vereniging voor Europese zangprofessionals. Er zijn voor iedereen toegankelijke workshops en lezingen rondom het thema vocal fusion. Enkele sprekers: Elly Ameling, Pia Douwes, Merel Martens en Wilma ten Wolde.
www.eurovox.eu


WAK (Week van de Amateurkunst), 2-10 juni 2018

Tijdens de Week van de Amateurkunst worden creatieve mensen in de schijnwerpers gezet.
Er is een podium voor artiesten en een plek voor kunstenaars. Wil je anderen laten genieten van je talent? Doe dan mee en meld je aan!De week van de amateurkunst wordt in Hulst georganiseerd in de week van 2 t/m 10 juni 2018. Er zijn diverse plaatsen om exposities te organiseren, locaties om optredens te geven. Zaterdag 9 juni is het YOLO festival en op zondag 10 juni is er in de binnenstad van Hulst een explosie aan Amateurkunst. Op de Grote Markt, de Bierkaai en bij de Basiliek wordt ruimte geboden voor alle vormen van Amateurkunst. Alles kan en mag tijdens de WAK. Een concert, educatieve activiteiten, workshops, lezingen, feesten, film, literaire voordrachten, schilderkunst, muziek, circus, beeldhouwkunst, fotografie, het is allemaal mogelijk Doe je mee? Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Masterclass Henk Poort
In samenwerking met Rosite van der Woude geeft Henk Poort  in de periode van half januari tot eind mei 2018 masterclasses aan koren, op een doordeweekse avond van 20.00-23.00. De precieze datum zal na aanmelding in overleg worden vastgelegd. Henk en Rosite zullen de Masterclass geven op de eigen vaste oefenlocatie van het koor. De Masterclass kan door groepen van maximaal 50 personen worden gevolgd, er is geen minimum.
www.isla.nu

 

Workshops binnen de opleiding Dirigent Licht Vocaal 
In het programma van de opleiding Dirigent Licht Vocaal zijn ook enkele workshops opgenomen die je als niet-student kan bijwonen.
Zaterdag 12 mei 2018: ‘Vocal leadership’ door Merel Martens
Locatie: Theater aan de Slinger, Houten, 13:00-15:30 uur
www.balknet.nl

 

Stichting Key2Singing zoekt projectzangers voor project maart - juli 2018
Stichting Key2Singing uit Leiden organiseert een project met Engelse liederen van o.a. Dowland, Byrd en Purcell, met professionele begeleiding van luit, theorbe. De nadruk ligt in dit project op het zingen in ensembles met solo bezetting van 4 tot 6 stemmen. Solowerken, duetten en enkele koorstukken zullen het programma completeren. Er wordt gewerkt met wisselende vocale en instrumentale bezettingen die het programma levendig en vloeiend maken. Professionele instrumentalisten begeleiden de zangers. Het geheel staat onder leiding van Margot Kalse. Zij werkt met de zangers aan vocale en muzikale kwaliteit, aan stijlzuiverheid en expressie, en aan de specifieke vereisten van het ensemble zingen. Lijkt dit jou een aantrekkelijke en leerzame uitdaging? Spreekt de muziek je aan? Meld je dan aan! Voor meer informatie en een inschrijfformulier voor auditie: http://key2singing.nl

 

Bach-Werkplaats Diepenheim
Bachliefhebbers kunnen komend seizoen hun hart ophalen in de werkweekendserie Bach-Werkplaats-Diepenheim o.l.v. Yt Nicolai.
Vanaf 1 oktober 2017 is er ongeveer om de maand een weekend waarin je aan de slag gaat met steeds een andere Bach-cantate. Je start op zaterdagochtend en sluit het zondagmiddag af met een uitvoering, begeleid door een Barokensemble. De organisatie zoekt ervaren zangers.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het Groot Klassiek Koor
In januari 2018 gaat het Groot Klassiek Koor van start. Het concept: koorleden studeren in vier repetities een aantal (delen van) beroemde klassieke werken in. De begeleiding wordt verzorgd door gerenommeerde pianisten en orkesten. In iedere provincie wordt gerepeteerd. Het totaalkoor o.l.v. Martin Zonnenberg treedt op in kerken en cooncertzalen door heel Nederland. Als koorlid doe je in 2018 en 2019 acht tot twaalf keer mee aan een optreden. Repetitie in Zeeland vindt plaats in het Calvijn College te Goes op vrijdag 11 mei.
www.grootklassiekkoor.nl

 

Regionale BALK-festivals in 2018
BALK festival Noord 27 mei 2018 Drachten
www.balknet.nl

 

Internationaal koorfestival CantaRode
Van 10-14 mei vindt in Kerkrade voor de vierde keer het internationaal koorfestival CantaRode plaats. Het festival bestaat uit vier onderdelen:
- een concours
- workshops en masterclasses
- concerten
- publieksevent
Aan het festival nemen kamerkoren deel met een bezetting van 12-40 leden. 
www.cantarode.nl

 

Fauré-zangweekend in Deurne
Op 25 en 26 augustus staan het Requiem en de Cantique de Jean Racine van de Franse componist Gabriel Fauré op het programma van singalongevents. Het zangweekend vindt plaats in het kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne. Zaterdag en zondag repetities met koor, orkest en solisten, zondagmiddag een uitvoering in de Sint Willibrordkerk te Deurne.
www.singalongevents.nl

 

Supervoices
Je bent van harte welkom op zaterdag 3 november in De KOM, stadstheater en kunstencentrum in Nieuwegein voor de 25e editie van SuperVoices, het leukste zangfeest van Nederland!!
www.zing.nl

 

Zingen en dirigeren met Peter Dijkstra in Delft
Topdirigent Peter Dijkstra verzorgt op 10 en 11 oktober twee workshops voor gevorderde koren en hun dirigenten. Zowel koor als dirigent worden gecoacht aan de hand van hun eigen repertoire. De koren worden geselecteerd aan de hand van een filmpje en mogen vier/vijf stukken opgeven waaraan ze willen werken. Aanmelden voor 15 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.koorschooldelft.nl

 

Klankenbad - Muzikale dialogen voor kinderen van 0 tot 36 maanden
De mens vertoont de grootste aanleg voor muziek in zijn vroegste kindertijd. Het is dan ook heerlijk om met baby's en peuters liedjes te zingen en te experimenteren met ritme en geluid. In de foyer van AMUZ kan je je kindje tijdens vier korte sessies laten kennismaken met muzikaliteit. 

Klankenbad is gebaseerd op The Music Learning Theory van de gereputeerde pedagoog Edwin E. Gordon, die stelt dat muzikaliteit op dezelfde manier wordt verworven als taal. Gordon's theorie toont aan dat op zeer jonge leeftijd in contact komen met muziek een grote invloed heeft op de toekomstige muzikale ontwikkeling. Heel nuttig dus om je kindje te stimuleren en spelenderwijze in contact te brengen met muziek, maar bovenal ook bijzonder plezierig voor ouder en kind!

Er wordt gewerkt met drie leeftijdscategorieën. Samen ga je aan de slag met melodie, ritme en beweging. Als ouder of begeleider ontdek je hoe je ook thuis met je kindje muziek kan maken.
Van 9u00 tot 9u30: babys van 0 tot 9 maanden
Van 10u00 tot 10u30: babys van 10 tot 18 maanden
Van 11u00 tot 11u30: peuters van 19 tot 36 maanden
www.amuz.be

 

Bachcantates zingen in Utrecht
Elk eerste weekend van de maand, behalve in juli en augustus, wordt een Bachcantateproject georganiseerd in de Utrechtse Geertekerk waarvan het concert op zondagavond plaatsvindt. Dat concert heeft twee extra's: een meditatieve toelichting bij de tekst en de muziek en - na even oefenen - het vierstemmig meezingen van het slot-koraal door het publiek. Al bijna 45 jaar klinkt tienmaal per jaar een kerkelijke cantate van Johann Sebastian Bach in een bijeenkomst van ongeveer een uur. Geen kerkdienst, geen preek, gebed of psalmengezang, maar toch een weldaad voor de ziel. Iedereen mag meedoen!
www.bachcantates-utrecht.nl

  

Rechter menu

Bezoekers

Today23
Yesterday30
This week53
This month1140
Total216057

24 april 2018

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl