Inschrijven projecten

Huismuziek zoekt zangers
6 oktober, 10.00-16.30, Gregoriaans voor gevorderden, Luthers Kerk, Utrecht
10 oktober, 10.30-16.30, Schubertiade, Akoesticum, Ede
17-18 november, Music Mix weekend o.a. Bulgaarse zang, Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk
6 december, 10.30-17.00, Kerstliederen, Pieterskerk, Utrecht
7 december, 10.30-17.00, Kerstliederen, Waalse Kerk, Den Haag
8 en 15 december, 10.00-17.00, An American Christmas met Jetse, Akoesticum, Ede
2 februari, 10.00-17.00, Orlando di Lasso, Renaissancedag, Akoesticum, Ede
10 maart, 10.00-17.00. Messa di Gloria (Puccini), Akoesticum, Ede
16 maart 10.00-16.30 Gregoriaans voor beginners, Lutherse kerk, Utrecht
16-17 maart, Villancicos en frottolas, Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk
30-31 maart, Music Mix weekend o.a. Georgische polyfonie, Vocal circles, Stabat mater (Pergolesi), Fredeshiem, Steenwijk
6 april 10.00-17.00, Juxta crucem lacrimosa, Akoesticum, Ede
15 mei 10.30-16.30, Schubertiade, Akoesticum, Ede
14-19 juli, van Aznavour tot Zelenka, Eigentijdserf, Westelbeers
www.huismuziek.nl

 


Operaprojecten
De Dutch Opera Studio organiseert dit voorjaar en deze zomer verschillende projecten voor zowel prof-, semiprof- als amateurzangers en -zangeressen. Tijdens de cursussen werk je aan geënsceneerde voorstellingen van opera's. 
- 20-26 augustus La Bohème van Puccini
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

Fauré-zangweekend in Deurne
Op 25 en 26 augustus staan het Requiem en de Cantique de Jean Racine van de Franse componist Gabriel Fauré op het programma van singalongevents. Het zangweekend vindt plaats in het kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne. Zaterdag en zondag repetities met koor, orkest en solisten, zondagmiddag een uitvoering in de Sint Willibrordkerk te Deurne.
www.singalongevents.nl

 

Kooratelier "Spem in alium" in Leuven
Heb je er altijd al van gedroomd om een 40-stemmig koorwerk te zingen? Wil je weten hoe fantastisch het voelt als jouw stem zich vermengt met die van 120 anderen? Dan is dit iets voor jou. Op zondag 26 augustus organiseert Koor&Stem een uniek kooratelier rond Spem in Alium van Thomas Tallis. Het geheel staat onder de deskundige leiding van Koen Vits. Repetitie vanaf 10.00, in de namiddag wordt het werk drie keer uitgevoerd in de Sint-Michielskerk te Leuven.
www.koorenstem.be

 

Europees Congres
Van 30 augustus t/m 1 september vindt in Den Haag Eurovox plaats, georganiseerd door EVTA, de vereniging voor Europese zangprofessionals. Er zijn voor iedereen toegankelijke workshops en lezingen rondom het thema vocal fusion. Enkele sprekers: Elly Ameling, Pia Douwes, Merel Martens en Wilma ten Wolde.
www.eurovox.eu

 

Dirigentenateliers
Stichting Maestro organiseert enkele bijeenkomsten voor dirigenten die op zoek zijn naar nieuwe impulsen en verdieping.
- 1 september Let's go caroling (Ruben de Grauw) --> nieuw en verrassend kerstrepertoire
- 6 oktober Dirigeren in de paraktijk (Peter van Aerts) --> fijne kneepjes van het vak
- 3 november Mindful musiceren (Margo van Laack) --> bewustzijnsprocessen
- 1 december Koralen (Frank Hermans) --> overeenkomsten en verschillen tussen koralen van Bach en Mendelssohn
- 12 januari Zangtechniek (Kathelijn van Dongen) --> klassiek versus licht
- 2 februari (Louis Buskesns) --> tekst en expressie
- 6 april (Marleen de Boo) --> kinderkoor
- 11 mei (Harry Swinkels) --> practisch met harmonie
- 1 juni  The intelligent choir (Don Henken) --> Move & Groove
www.stichtingmaestro.nl

 

Pedaal vokaal in Drenthe
Een muzikaal en actief jaarlijks evenement in het stroomdalgebied de Drentsche Aa op zondag 16 september: Natuur, Cultuur en Fietsen.
Pop, klassiek, wereldmuziek, gospel, musical, jazz, kleinkunst, a capella of met pianobegeleiding – alle genres komen voorbij tijdens de concerten die steeds 30 minuten duren. De koren zingen tussen 11.00 en 17.00 uur, elk twee keer op verschillende locaties. De Pedaal Vocaal locaties liggen allemaal op fietsafstand van elkaar en zijn stuk voor stuk bijzonder te noemen. Zowel in het uitgebreide programmaboekje als op de website worden het schema met optredens en een duidelijke routekaart opgenomen, zodat iedereen zijn eigen route kan uitstippelen. Alle locaties zijn natuurlijk ook met de auto te bereiken!
www.pedaalvocaal.nl

 

Workshop voor mannen in Delft
Ex-King's Singer David Hurley leert manne de geheimen van het koofzingen met falsetstem. 
Op zaterdag 22 september en 17 november van 10.00-13.00.
www.koorschooldelft.nl

 

Masterclass voor jouw koor
In deze workshop coacht David Hurley je koor, waarbij het koor (max. 45 zangers) zelf (a capella)  stukken kiest om aan te werken.
Er is nog plaats op 22/23 september en 17/18 november.
www.koorschooldelft.nl

 

Masterclass koorregie o.l.v. Oda Buijs en Eliane Feijen
Wil je de uitstraling van je optreden verfrissen, en je publiek op het puntje van hun stoel krijgen? Neem dan deel aan één van de Masterclasses Koorregie. Koorregie is het theatraal vormgeven van emotie en betekenis in muziek, door middel van ruimtegebruik, beweging en expressie. De masterclass start met een praktische en interactieve inleiding over koorregie. Daarna gaan de docenten in twee ruimtes aan het werk, ieder met twee koren. Er kan een nieuwe vorm gemaakt worden bij een goed gekend nummer, of een al bestaande regie kan worden bijgeschaafd. Doel is om koorzangers (en hun dirigenten) te laten ervaren hoe een goede regie de zang/muziek effectief kan versterken. Het koor dat ‘toeschouwer’ is mag ideeën aanreiken en vragen stellen. Aan het eind van de dag worden de resultaten kort gepresenteerd. Deelnemende koren moeten twee stukken uit het hoofd kunnen zingen. Docenten nemen voor de masterclass met alle koren contact op om werkwijze en leervragen af te stemmen.
Zaterdag 22 september – Centrum voor de Kunsten Eindhoven, 10.00 – 16.00 uur
Zaterdag 3 november – De Nieuwe Veste Breda, 10.00 – 16.00 uur
www.stichtingmaestro.nl

 

 

Zingen en dirigeren met Peter Dijkstra in Delft
Topdirigent Peter Dijkstra verzorgt op 10 en 11 oktober twee workshops voor gevorderde koren en hun dirigenten. Zowel koor als dirigent worden gecoacht aan de hand van hun eigen repertoire. De koren worden geselecteerd aan de hand van een filmpje en mogen vier/vijf stukken opgeven waaraan ze willen werken. Aanmelden voor 15 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.koorschooldelft.nl

 

Project 1000 stemmen
Op 21 oktober in Muziekgebouw Eindhoven wordt een hommage gebracht aan de jarige Huub Oosterhuis. Zijn mooiste werken, begeleid door groot orkest La Passione, Heliconkoor en solisten uit Lier (B). Vóór de pauze door 'podium alleen', ná de pauze door 'podium en zaal tegelijk'. De dirigenten Geert Hendrix en Tom Löwenthal slaan de handen ineen. Indien u bereid bent de 16 liederen vóóraf in te studeren kunt u zich inschrijven als zanger(es) voor het groot koor. Repetitieplaatsen in uw buurt worden nog nader bekend gemaakt. Ecclesiae en (geloofs)gemeenschappen nodigen wij van harte uit om gratis te exposeren tijdens de Ontmoetingsmarkt. Maar ook uitgevers en andere commercie kunnen (tegen betaling) hieraan deelnemen. Klik HIER om u in te schrijven voor de Ontmoetingsmarkt. Kijk voor meer informatie op: www.1000stemmen.nl

 

Beatles project
Op zaterdag 20 en 27 oktober kun je onder leiding van Jetse Bremer zijn koorarrangementen van Beatles-nummers instuderen en uitvoeren. O.a. Come together, All you need is love en Yesterday.
www.jetsebremer.nl

 

Festival Vocallis
Van woensdag 24 oktober t/m zondag 11 november vindt in Limburg het Vocallis Festival plaats met diverse activiteiten, concerten en masterclasses. Het thema is Oorlog, vrede, vrijheid, waarbij o.a. vergeten Joodse componisten aan bod komen.
www.festivalvocallis.nl

 

Supervoices
Je bent van harte welkom op zaterdag 3 november in De KOM, stadstheater en kunstencentrum in Nieuwegein voor de 25e editie van SuperVoices, het leukste zangfeest van Nederland!!
www.zing.nl

 

Kerstmuziek zingen met Bob Chilcott
Workshop ‘Singing Chilcott’s Christmas Music’ (Engelstalig) voor koorzangers, o.l.v. Bob Chilcott, zaterdag 1 december, 10 tot 13 uur.
Projectkoor (geselecteerde zangers) dat werk van Chilcott gaat instuderen en onder zijn leiding gaat uitvoeren tijdens een concert op zondag 2 december.
www.koorschooldelft.nl


Moeder-dochter koorproject met Jetse Bremer
In navolging van de succesvolle Moeder-Dochter Koorprojecten wordt er op 12 en 26 januari in Almere een spetterend Moeder-Dochter-Disney-Koorproject georganiseerd met nummers uit bekende Disney films. De bezetting is Sopraan 1, Sopraan 2, Alt 1 en Alt 2.
www.jetsebremer.nl

 

International Choir Competition
Van 7-11 februari 2019 vindt de International Choir Competition plaats in Maastricht. Tijdens dit korenfestival wordt op verschillende plekken in de stad gezongen door koren uit alle landen van de wereld. Koren van diverse culturen, muziekstijlen en leeftijden kunnen meedoen aan de competitie. Kijk voor meer info op:
http://www.interkultur.com/events/2019/maastricht/

 

Workshop koorwerken voor koor + solo-instrument
Stichting Pieterskerkconcerten organiseert deze workshop waarin gewerkt wordt aan Svyati van Tavener (met cello) en Agnus Dei van Hofland (met fagot) op zaterdag 23 maart van 10.00-17.00 in de Pieterskerk te Utrecht. Het geheel staat onder leiding van Patrick van der Linden.
www.pieterskerkconcerten.nl

 

1000 Voices: zing mee met het grootste projectkoor van 2019 (28 juni-7 juli)!
De Internationale Koorbiënnale en het Nederlands Kamerkoor slaan de handen ineen voor een uniek en spectaculair zangproject: The Public Domain. Het doel is simpel maar enorm krachtig: de publieke ruimte vullen met koorzang. 1000 Zangers zingen David Langs Public Domain op twee unieke locaties: de Zuidas in Amsterdam en het stadsdeel Schalkwijk in Haarlem. Dit is alvast een tipje van de sluier, weet dat er veel zangers kunnen meedoen. Niet alleen zangers, maar eigenlijk iedereen die de verbintenis van samenzang wil ervaren, kan meedoen.
www.koorbiennale.nl

  

Klankenbad - Muzikale dialogen voor kinderen van 0 tot 36 maanden
De mens vertoont de grootste aanleg voor muziek in zijn vroegste kindertijd. Het is dan ook heerlijk om met baby's en peuters liedjes te zingen en te experimenteren met ritme en geluid. In de foyer van AMUZ kan je je kindje tijdens vier korte sessies laten kennismaken met muzikaliteit. 

Klankenbad is gebaseerd op The Music Learning Theory van de gereputeerde pedagoog Edwin E. Gordon, die stelt dat muzikaliteit op dezelfde manier wordt verworven als taal. Gordon's theorie toont aan dat op zeer jonge leeftijd in contact komen met muziek een grote invloed heeft op de toekomstige muzikale ontwikkeling. Heel nuttig dus om je kindje te stimuleren en spelenderwijze in contact te brengen met muziek, maar bovenal ook bijzonder plezierig voor ouder en kind!

Er wordt gewerkt met drie leeftijdscategorieën. Samen ga je aan de slag met melodie, ritme en beweging. Als ouder of begeleider ontdek je hoe je ook thuis met je kindje muziek kan maken.
Van 9u00 tot 9u30: babys van 0 tot 9 maanden
Van 10u00 tot 10u30: babys van 10 tot 18 maanden
Van 11u00 tot 11u30: peuters van 19 tot 36 maanden
Data 2019:
reeks 2: 16 febr, 2 maart, 16 maart en 30 maart
reeks 3: 4 mei, 18 mei, 1 juni en 15 juni
www.amuz.be

 

Bachcantates zingen in Utrecht
Elk eerste weekend van de maand, behalve in juli en augustus, wordt een Bachcantateproject georganiseerd in de Utrechtse Geertekerk waarvan het concert op zondagavond plaatsvindt. Dat concert heeft twee extra's: een meditatieve toelichting bij de tekst en de muziek en - na even oefenen - het vierstemmig meezingen van het slot-koraal door het publiek. Al bijna 45 jaar klinkt tienmaal per jaar een kerkelijke cantate van Johann Sebastian Bach in een bijeenkomst van ongeveer een uur. Geen kerkdienst, geen preek, gebed of psalmengezang, maar toch een weldaad voor de ziel. Iedereen mag meedoen!
www.bachcantates-utrecht.nl

  

Rechter menu

Bezoekers

Today15
Yesterday41
This week56
This month643
Total220519

21 augustus 2018

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl