Inschrijven projecten

 

Huismuziek zoekt zangers
15 december, 10.00-17.00, An American Christmas met Jetse, Akoesticum, Ede
2 februari, 10.00-17.00, Orlando di Lasso, Renaissancedag, Akoesticum, Ede
10 maart, 10.00-17.00. Messa di Gloria (Puccini), Akoesticum, Ede
16 maart 10.00-16.30 Gregoriaans voor beginners, Lutherse kerk, Utrecht
16-17 maart, Villancicos en frottolas, Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk
30-31 maart, Music Mix weekend o.a. Georgische polyfonie, Vocal circles, Stabat mater (Pergolesi), Fredeshiem, Steenwijk
6 april 10.00-17.00, Juxta crucem lacrimosa, Akoesticum, Ede
15 mei 10.30-16.30, Schubertiade, Akoesticum, Ede
14-19 juli, van Aznavour tot Zelenka, Eigentijdserf, Westelbeers
www.huismuziek.nl

 

Dirigentenateliers
Stichting Maestro organiseert enkele bijeenkomsten voor dirigenten die op zoek zijn naar nieuwe impulsen en verdieping.
- 12 januari Zangtechniek (Kathelijn van Dongen) --> klassiek versus licht
- 2 februari (Louis Buskens) --> tekst en expressie
- 6 april (Marleen de Boo) --> kinderkoor
- 11 mei (Harry Swinkels) --> practisch met harmonie
- 1 juni  The intelligent choir (Don Henken) --> Move & Groove
www.stichtingmaestro.nl

   

Moeder-dochter koorproject met Jetse Bremer
In navolging van de succesvolle Moeder-Dochter Koorprojecten wordt er op 12 en 26 januari en 9 en 16 maart in Almere een spetterend Moeder-Dochter-Disney-Koorproject georganiseerd met nummers uit bekende Disney films. De bezetting is Sopraan 1, Sopraan 2, Alt 1 en Alt 2.
www.jetsebremer.nl

Pop sing along
Samen met een combo en solisten kun je op zaterdag 19 januari meezingen met hits als Viva la vida, Tears in Heaven, Dust In The Wind en lmagine. Aan het einde van de dag is er van het ingestudeerde repertoire een uitvoering.
www.singalongevents.nl

 

Zangdag Russische Koormuziek
Het Nederlands Kamerkoor coacht in samenwerking met de Koorbiënnale amateurzangers in Russische koormuziek op zaterdag 26 januari in de Philharmonie te Haarlem.
www.koorbiennale.nlVeelstemmige workshop in Utrecht

Op 26 januari wordt in de Pieterskerk te Utrecht een workshop Veelstemmige koormuziek gehouden met een stuk van Giovanni Gabrieli: Magnificat 33/29. Dit stuk is ooit incompleet gevonden en in 1997 bewerkt voor 33 stemmen door Hugh Keyte. Speciaal voor deze workshop bewerkte dirigent Frans Scheffers dit stuk tot een 29-stemmige versie. Instrumentalisten, m.n. blazers en strijkers, hebben een prominente, zelfstandige rol in dit stuk. De workshop met dit Magnificat kan dan ook alleen doorgang vinden als zich – naast voldoende zangers – ook voldoende instrumentalisten aanmelden.
www.haagsrenaissancekamerkoor.nl

 

ADEMNOOT 2019: zing mee en steun belangrijk longonderzoek
Doe op zaterdag 26 januari mee aan ADEMNOOT. Laat samen met duizenden anderen in één groot megakoor je stem horen met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor belangrijk longonderzoek. Samen met Trijntje Oosterhuis zing je vijf prachtige nummers. Iedereen is welkom om mee te doen. Of je nu zingt in een koor of alleen onder je douche, doe mee en laat je stem horen tijdens een schitterend repertoire gearrangeerd in drie stempartijen. Je wordt gecoacht door Trijntje en professioneel dirigent Ton van Diepen, zodat de uitvoering een schitterend geheel wordt. De bladmuziek en MP3’s van de verschillende partijen zijn van tevoren te downloaden, zodat je jezelf goed kunt voorbereiden. Doe dus ook mee aan ADEMNOOT 2019 in het Klokgebouw in Eindhoven: schrijf je in en zing mee op zaterdag 26 januari.
www.longfonds.nl

 

Zingen met Tijs Krammer en Ruben Smits
Pop-up Vocal Projects organiseert in Utrecht op 2 en 3 februari een heel weekend zingen onder leiding van dirigent-arrangeurs Tijs Krammer en Ruben Smits. Naast workshops in specifieke muziekstijlen en improvisatie staat uiteraard ook hun eigen arrangementen op het programma! Er zijn tutti-momenten gepland met alle zangers én parallelle workshopsessies met een van beide. Het is ook mogelijk om één dag mee te doen. Voor studenten is een speciale studentenkorting. Meer informatie: www.popupvocalprojects.nl

 

Repertoiredag Gospels en Spirituals in Brugge
Tijdens deze repertoiredag op 3 februari wordt het Concertgebouw Brugge gevuld met de meeslepende klanken van gospels en spirituals. Deze expressieve, melodieuze slavenliederen uit de late 19e eeuw worden in de VS, maar ook elders ter wereld met succes op de kunstpodia onthaald. In de loop van de dag ontdek je zelf deze Afro-Amerikaanse vocale muziek o.l.v. Ken Burton, specialist in dit genre. Het concertgebouw biedt deelnemers aan de workshop bovendien in de namiddag een goed zaalplaatsje aan voor het concert met het programma 'gospel train' van het Vlaams Radio Koor o.l.v. Ken Burton.
Opgeven voor 15 januari via www.koorenstem.be

 

International Choir Competition
Van 7-11 februari 2019 vindt de International Choir Competition plaats in Maastricht. Tijdens dit korenfestival wordt op verschillende plekken in de stad gezongen door koren uit alle landen van de wereld. Koren van diverse culturen, muziekstijlen en leeftijden kunnen meedoen aan de competitie. Kijk voor meer info op:
http://www.interkultur.com/events/2019/maastricht/

 

BALK festival Oost, 9 februari 2019 in Ulft
De inschrijving voor dit festival blijft open tot 1 november. Uiterlijk 1 december krijgen de aangemelde groepen bericht of ze zijn toegelaten. Het festival vindt plaats in de fraaie DRU Cultuurfabriek in Ulft (Gelderland). Ook deze editie kunnen deelnemende groepen begeleid worden door een ervaren coach.
www.balknet.nl

 

Scratch Messiah in Vlissingen
Op zaterdag 16 februrari 2019 wordt in de Sint Jacobskerk in Vlissingen een Scratch-uitvoering van de Messiah van Georg Friedrich Handel georganiseerd door de Stichting Scratch Messiah Zeeland. De repetitiedag en de uitvoering 's avonds staan net als alle voorgaande jaren onder leiding van dirigent Jules van Hessen. Belangstellende zangers en zangeressen kunnen zich aanmelden. De solopartijen worden door professionals gezongen. Koor en solisten worden begeleid door het Scratch-orkest waarin 40 vergevorderde amateurs of beroeps-musici spelen.
www.scratchzeeland.nl

 

Workshop koorwerken voor koor + solo-instrument
Stichting Pieterskerkconcerten organiseert deze workshop waarin gewerkt wordt aan Svyati van Tavener (met cello) en Agnus Dei van Hofland (met fagot) op zaterdag 23 maart van 10.00-17.00 in de Pieterskerk te Utrecht. Het geheel staat onder leiding van Patrick van der Linden.
www.pieterskerkconcerten.nl

 

BALK Festival Centraal, 30 maart 2019 in Amersfoort
De inschrijving voor dit festival start op zaterdag 15 september om 09.00 uur. Wees er vroeg bij, want het kan snel gaan: de inschrijving voor editie 2018 én de wachtlijst waren binnen zes uur vol! De formule van het festival: 16 groepen kunnen zich presenteren voor een driekoppige jury die de groepen op eigen niveau feedback geeft. Het is een festival voor koren en vocal groups.
www.balknet.nl

 

Masterclass regie - 20 april - Gennip
In april geeft Bianca van Dreumel de masterclass 'In 3 traptreden naar succes op het podium!'. Deze is bedoeld voor regiecommissieleden of dirigenten die de totale koorperformance naar een next level willen tillen. In deze masterclass verken je de 3 traptreden naar meer succes op het podium, en ga je die in de praktijk oefenen. Doel: ervaren welke invloed focus, vertrouwen en richting hebben op jouw koor en de totale performance. Meer info en inschrijven: www.koorinbeweging.nl

 

Korenfestival Edam
Op zaterdag 18 mei 2019 vindt de vierde editie van het Korenfestival Edam plaats in de Nicolaaskerk, Voorhaven in 124 Edam, een kerk
met een prachtige akoestiek voor zanguitvoeringen. Tijdens dit korenfestival zullen 20 koren in blokken van 2 uur acte de présence geven.   Als liefhebber van koorzang bent u van harte welkom om de koren te komen beluisteren of om u als koor in te schrijven.
www.korenfestivaledam.nl

 

BALK Festival West, 18 mei 2019 in Noordwijk
De inschrijving voor het volgende BALK Festival West is geopend! Alle informatie over dit festival vind je op de website van BALK, hier kun je je ook inschrijven! Je zingt ten minste twee keer deze dag; één keer in de grote theaterzaal en een keer in de kleine zaal en de Dappere Dodo is weer te winnen.
www.balknet.nl

 

KoorEvent Klooster Graefenthal 
Op zondag 19 mei 2019 wordt KoorEvent Klooster Graefenthal gehouden in Goch. Bedoeld voor muziekliefhebbers die elkaar willen ontmoeten op een bijzondere locatie, om de passie voor koorzang met elkaar te delen. Op het podium staan om te zingen, of met elkaar aan een picknicktafel spontaan een lied inzetten. Een plek waar je mag optreden, samen kunt zingen of simpelweg ontspannen luisteren. Meer informatie en inschrijven: www.koorevent.nl

 

BALK Festival Zuid, 15 juni 2019 in Zevenbergen
De 16e editie van het leukste korenfestival in Zuid Nederland staat in het teken van 'het weer'! Maximaal zestien koren en vocal groups kunnen meedoen en de inschrijving is geopend. Er is nog ruimte voor enkele nieuwe aanmeldingen. Meer informatie en inschrijven via www.defendertzingt.nl

 

BALK TOPfestival, 9 november 2019 in Rotterdam
Vanaf 1 februari 2019 kun je je inschrijven. Volg nu alvast de Facebook pagina zodat je op de hoogte blijft.
www.balknet.nl

 

1000 Voices: zing mee met het grootste projectkoor van 2019 (28 juni-7 juli)!
De Internationale Koorbiënnale en het Nederlands Kamerkoor slaan de handen ineen voor een uniek en spectaculair zangproject: The Public Domain. Het doel is simpel maar enorm krachtig: de publieke ruimte vullen met koorzang. 1000 Zangers zingen David Langs Public Domain op twee unieke locaties: de Zuidas in Amsterdam en het stadsdeel Schalkwijk in Haarlem. Dit is alvast een tipje van de sluier, weet dat er veel zangers kunnen meedoen. Niet alleen zangers, maar eigenlijk iedereen die de verbintenis van samenzang wil ervaren, kan meedoen.
www.koorbiennale.nl

  

Klankenbad - Muzikale dialogen voor kinderen van 0 tot 36 maanden
De mens vertoont de grootste aanleg voor muziek in zijn vroegste kindertijd. Het is dan ook heerlijk om met baby's en peuters liedjes te zingen en te experimenteren met ritme en geluid. In de foyer van AMUZ kan je je kindje tijdens vier korte sessies laten kennismaken met muzikaliteit. 

Klankenbad is gebaseerd op The Music Learning Theory van de gereputeerde pedagoog Edwin E. Gordon, die stelt dat muzikaliteit op dezelfde manier wordt verworven als taal. Gordon's theorie toont aan dat op zeer jonge leeftijd in contact komen met muziek een grote invloed heeft op de toekomstige muzikale ontwikkeling. Heel nuttig dus om je kindje te stimuleren en spelenderwijze in contact te brengen met muziek, maar bovenal ook bijzonder plezierig voor ouder en kind!

Er wordt gewerkt met drie leeftijdscategorieën. Samen ga je aan de slag met melodie, ritme en beweging. Als ouder of begeleider ontdek je hoe je ook thuis met je kindje muziek kan maken.
Van 9u00 tot 9u30: babys van 0 tot 9 maanden
Van 10u00 tot 10u30: babys van 10 tot 18 maanden
Van 11u00 tot 11u30: peuters van 19 tot 36 maanden
Data 2019:
reeks 2: 16 febr, 2 maart, 16 maart en 30 maart
reeks 3: 4 mei, 18 mei, 1 juni en 15 juni
www.amuz.be

 

Bachcantates zingen in Utrecht
Elk eerste weekend van de maand, behalve in juli en augustus, wordt een Bachcantateproject georganiseerd in de Utrechtse Geertekerk waarvan het concert op zondagavond plaatsvindt. Dat concert heeft twee extra's: een meditatieve toelichting bij de tekst en de muziek en - na even oefenen - het vierstemmig meezingen van het slot-koraal door het publiek. Al bijna 45 jaar klinkt tienmaal per jaar een kerkelijke cantate van Johann Sebastian Bach in een bijeenkomst van ongeveer een uur. Geen kerkdienst, geen preek, gebed of psalmengezang, maar toch een weldaad voor de ziel. Iedereen mag meedoen!
www.bachcantates-utrecht.nl

  

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl