Inschrijven cursussen

 

Cursus arrangeren met Don Henken
Hoe mooi is het om een nummer ‘op maat’ te kunnen bewerken voor je eigen koor? Bijvoorbeeld door de bezetting of de moeilijkheidsgraad aan te passen aan de groep zangers waarmee je werkt. In deze cursus doe je veel inspiratie op door het bestuderen van arrangementen van anderen, maar ga je ook aan de slag met het uitwerken van je eigen stuk.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere:
• Laat je inspireren door de muziek die je wilt bewerken: luisteren, zingen en spelen
• Het schrijven in meerdere lagen, zoals de melodie-laag, de bas-laag en de harmonie-laag
• Arrangeren in diverse stijlen
• Variatie brengen in arrangementen
• Schrijven voor begeleidende instrumenten, zoals piano, bass en drums.
• Arrangeren voor specifieke bezettingen, zoals vrouwenkoor
• Aanpassen van bestaande arrangementen voor jouw doelgroep
Deze compacte cursus o.l.v. Don Henken bestaat uit vier bijeenkomsten op de zaterdagochtend.
Data: 24 november / 15 december / 12 januari. Locatie is ‘s-Hertogenbosch
www.stichtingmaestro.nl

 

Basiscursus Kinderkoordirectie
In het voorjaar van 2019 organiseert Stichting Maestro voor het eerst een Basiscursus Kinderkoordirectie. Docent Coen Swinkels vertelt je alles wat je wilt weten over het werken met kinderen van 6 tot en met 14 jaar. In 12 dagdelen krijg je veel praktische bruikbare informatie over onder andere werkvormen, communicatie, groepsdynamiek en repertoire. Daarnaast werk je samen aan stemvorming, dirigeertechniek en je muzikale voorstellingsvermogen. Wat je hebt geleerd, pas je direct toe in het koorpracticum, dat ook onderdeel van de opleiding is. Meer weten? Op 23 februari 2019 is er een (gratis) informatiebijeenkomst, waarbij je als je wilt direct een korte toelatingstest kunt doen. Kijk voor informatie over lesdata, locatie, kosten en aanmelden op de website van Maestro, of stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Koordirectiecursussen bij het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie in Limburg
Orientatiecursus Koordirectie, Basiscursus Koordirectie, Meerjarige Dirigentopleiding. 
www.ricknet.nl

 

Koordirectiecursussen bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten
Basiscursus --> Is dirigeren ook iets voor jou? De Basiscursus biedt een kennismaking op het gebied van slagtechniek, stemvorming, muziektheorie en repetitietechniek. De cursus is ook geschikt voor leerkrachten of koorzangers die hun vaardigheden willen vergroten.
Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) --> Heb je ambities om een koor te gaan dirigeren of heb je zelf al veel ervaring als koorzanger? Wil je jouw muzikale horizon verbreden en daardoor een betere dirigent worden? Ook voor jou zou de MDO wel eens dé opleiding kunnen zijn, die aansluit bij jouw wensen
Verdiepingsjaar --> Heb je na twee jaar MDO behoefte aan verdere scholing en verdieping? In het Verdiepingsjaar staat het werken met het practicumkoor centraal. Interpretatie, intervisie, repetitie- en dirigeertechniek zijn de hoofdthema’s.
Nascholingsdagen --> Speciaal voor mensen die het Diploma Amateurkoordirigent op zak hebben, maar ook voor andere belangstellenden, zijn er de MDO+ nascholingsdagen, waarin steeds één bepaald aspect van de koordirectie grondig wordt uitgediept. Je kunt je per ochtend afzonderlijk aanmelden.
www.uck.nl

 

Parttime cursus Vocal Leadership (2 jaar)
Deze cursus is op master niveau en duurt twee jaar maar is parttime en certificaat gebaseerd. De cursus bestaat uit 3 intensieve weekenden per semester en je kan elk semester starten. De opleiding bestaat uit 4 modules. Om tot de opleiding toegelaten te worden moet je een toelatingsexamen afleggen. Na afronding krijg je een certificaat met handtekeningen van Codarts, Fontys, RAMA en de hoofdvakdocenten. Voor meer informatie: www.vocalleadership.nl

 

Nieuwe Basiscursus Dirigent Licht Vocaal
In september 2018 gaat er weer een nieuwe Basiscursus Dirigent Licht Vocaal (BDLV) van start. Onder leiding van Rogier IJmker wordt aandacht besteed aan stemgebruik en dirigeertechniek, maar ook wordt gewerkt aan het verbeteren van je muzikale voorstellingsvermogen en repetitietechniek, aan repertoire en programmering en aan koorregie.
www.balknet.nl

 

Basiscursus koordirectie
In deze praktische cursus wordt in negen bijeenkomsten een degelijke basis gelegd voor alle vaardigheden die je als koordirigent nodig hebt. Er is ook aandacht voor theoretische verdieping en het aanscherpen van je muzikaal gehoor.
www.stichtingmaestro.nl

 

Meerjarige dirigentenopleiding
Op 1 september 2018 start Maestro een nieuwe Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO). Je werkt aan je dirigeer- en repetitietechniek, je leert hoe je vocale problemen bij je koren kunt oplossen, en je kennis van de muziektheorie wordt flink uitgebreid. In twee leerjaren met elk circa 20 bijeenkomsten op de zaterdag krijg je de kans om door te groeien tot een volwaardig amateur-koordirigent! Toelatingstesten zijn gepland op 23 juni en 25 augustus.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Leer arrangeren in 10 zaterdagen
In het voorjaar van 2019 organiseert stichting BALK voor de tiende keer de arrangeercursus. Tijs Krammer leert je in tien zaterdagen veel meer over o.a. het bereik van de stemmen, bezettingen, liggingen van akkoorden, vocale stijlen, klanken, vocal percussion, groove en muzieknotatie. Iedere cursist krijgt uitdagingen op zijn/haar eigen niveau en groeit op zijn/haar eigen snelheid. 
Meer informatie: www.arrangeercursus.nl

.

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl