Inschrijven cursussen

 

Ward Swingle cursus voor dirigenten lichte muziek
Van 16 t/m 20 juli
bieden dirigenten Tijs Krammer en Ruben Smits een zomercursus aan voor dirigenten lichte muziek. Een midweek lang werken deelnemers aan hun vaardigheden als dirigent, waarbij slagtechniek, repeteren, inzingen, repertoirekennis en arrangeren aan bod komen. Daarnaast zingen alle deelnemers ook samen.
www.wardswinglecursus.nl

 

Kurt Thomas Cursus, 6-14 juli Conservatorium Utrecht
Negen dagen ondergedompeld in koormuziek, wat kan er leerzamer zijn? Ook dit jaar kunnen koordirigenten van elk niveau zich inschrijven voor de Kurt Thomas Cursus. Gedurende negen dagen delen docenten hun kennis en ervaring met de deelnemers in tal van lessen en workshops. Er zijn vijf niveaugroepen, van A voor beginnend amateurdirigent, tot E voor ervaren dirigenten met goede beheersing van techniek, klankvoorstelling van moeilijke partituren en ruime ervaring als koorzanger.
De groepen A, B en C maken vooraf kennis met repertoire, elkaar en docenten. De cursus besluit met een groot concert op zaterdagavond 14 juli. Hospiteren is ook mogelijk: je zingt en kijkt mee in alle lessen.
Nieuw is een driedaagse cursus voor kinderkoordirectie (6, 7, 8 juli). Naast de dageklijkse lessen ben je als kinderkoordirigent ook aanwezig bij de gezamenlijke momenten van de reguliere cursus: reveille, workshops en avondkoor.
www.hku.nl

 

Koordirectiecursussen bij het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie in Limburg
Orientatiecursus Koordirectie, Basiscursus Koordirectie, Meerjarige Dirigentopleiding. 
www.ricknet.nl

 

Koordirectiecursussen bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten
Basiscursus --> Is dirigeren ook iets voor jou? De Basiscursus biedt een kennismaking op het gebied van slagtechniek, stemvorming, muziektheorie en repetitietechniek. De cursus is ook geschikt voor leerkrachten of koorzangers die hun vaardigheden willen vergroten.
Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) --> Heb je ambities om een koor te gaan dirigeren of heb je zelf al veel ervaring als koorzanger? Wil je jouw muzikale horizon verbreden en daardoor een betere dirigent worden? Ook voor jou zou de MDO wel eens dé opleiding kunnen zijn, die aansluit bij jouw wensen
Verdiepingsjaar --> Heb je na twee jaar MDO behoefte aan verdere scholing en verdieping? In het Verdiepingsjaar staat het werken met het practicumkoor centraal. Interpretatie, intervisie, repetitie- en dirigeertechniek zijn de hoofdthema’s.
Nascholingsdagen --> Speciaal voor mensen die het Diploma Amateurkoordirigent op zak hebben, maar ook voor andere belangstellenden, zijn er de MDO+ nascholingsdagen, waarin steeds één bepaald aspect van de koordirectie grondig wordt uitgediept. Je kunt je per ochtend afzonderlijk aanmelden.
www.uck.nl

 

Parttime cursus Vocal Leadership (2 jaar)
Deze cursus is op master niveau en duurt twee jaar maar is parttime en certificaat gebaseerd. De cursus bestaat uit 3 intensieve weekenden per semester en je kan elk semester starten. De opleiding bestaat uit 4 modules. Om tot de opleiding toegelaten te worden moet je een toelatingsexamen afleggen. Na afronding krijg je een certificaat met handtekeningen van Codarts, Fontys, RAMA en de hoofdvakdocenten. Voor meer informatie: www.vocalleadership.nl

 

Basiscursus koordirectie
In deze praktische cursus wordt in negen bijeenkomsten een degelijke basis gelegd voor alle vaardigheden die je als koordirigent nodig hebt. Er is ook aandacht voor theoretische verdieping en het aanscherpen van je muzikaal gehoor.
www.stichtingmaestro.nl

 

Meerjarige dirigentenopleiding
Op 1 september 2018 start Maestro een nieuwe Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO). Je werkt aan je dirigeer- en repetitietechniek, je leert hoe je vocale problemen bij je koren kunt oplossen, en je kennis van de muziektheorie wordt flink uitgebreid. In twee leerjaren met elk circa 20 bijeenkomsten op de zaterdag krijg je de kans om door te groeien tot een volwaardig amateur-koordirigent. Voor belangstellenden organiseert Maestro twee informatiebijeenkomsten, op zaterdagochtend 14 april en 26 mei. Een prachtige gelegenheid om kennis te maken met onze docenten en werkwijze! Toelatingstesten zijn gepland op 23 juni en 25 augustus.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Rechter menu

Bezoekers

Today21
Yesterday30
This week51
This month1138
Total216055

24 april 2018

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl