PR

Koorplein Zeeland zocht contact met de Zeeuwse media en legde de volgende vraag voor: Hoe is de kans is het grootst dat jullie aandacht aan ons evenement besteden?  De reactie: stuur een mail!
 
  • Redacties ontvangen het liefst een persbericht per email. U kunt dat het beste zo’n twee weken voordat het evenement plaatsvindt opsturen.
  • Vermeld in het persbericht de belangrijkste gegevens. Waar en wanneer vindt het evenement plaats, met wie kunnen ze contact zoeken voor meer informatie.
  • Probeer onderscheidend te zijn. Een redactie krijgt dagelijks vele mails binnen. Geef aan wat dit concert of evenement bijzonder maakt.
  • Stuur als dat mogelijk is fotomateriaal mee, bijvoorbeeld van een eerder concert. Dit verhoogt de attentiewaarde.
  • Bedenk wat je wilt. Een aankondiging van een evenement vooraf, een verslag achteraf of beiden. Als je een verslaggever wilt uitnodigen om aanwezig te zijn, maak dan duidelijk in het persbericht wat het beste tijdstip is om langs te komen en wie er eventueel geïnterviewd kan worden.
 
 
Voorbeeld persbericht
 
Plaatsnaam, datum
 
---- PERSBERICHT ---- (vette letters)
 
Een korte, liefst prikkelende kop (vette letters)

Het belangrijkste nieuws bovenaan in een lead, maximaal 50 woorden. (vette letters)

Het verdere nieuws.
 
---- EINDE BERICHT ----
 
Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie)
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met (naam, telefoonnummer, emailadres, website)
 
 
           
 
De belangrijkste Zeeuwse media zijn:
 
Dagbladen:
PZC: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BN de Stem: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Huis aan huisbladen:
De Faam (regio Walcheren): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De Bevelander (regio Bevelanden): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ons Eiland (regio Schouwen-Duiveland): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Eendrachtbode (regio Tholen): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad (regio Zeeuws-Vlaanderen):Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.internetbode.nl

Omroepen:
Omroep Zeeland: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CTV Zeeland (vroeger Maximaal): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Bericht via website:
U kunt uw persbericht zelf kosteloos plaatsen op de goedbezochte website www.de-bevelander.nl 
Klik op de site op het oranje blokje 'Zelf nieuws plaatsen' en maak een account aan. 

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl