Ze kwamen helemaal in de kerstsfeer, de deelnemers aan de Kerst Scratch, die op 30 november werd georganiseerd door Koorplein Zeeland. Heel wat zangers gingen deze middag vreemd, zij pakten de kans om eens een ander genre dan waarin ze normaal zingen uit te proberen en uit hun comfortzone te komen. Ook waren er mensen die niet op een koor zitten en  gewoon eens lekker een paar uurtjes wilden zingen. Veel vrouwen, een aantal mannen en ook jongeren waren aanwezig en genoten van het samenzijn van onbekenden die een gemeenschappelijke deler hebben namelijk: ZINGEN!

Het repertoire omvatte kerstnummers, overgoten met verschillende sausjes.
De groep die de klassieke kant had gekozen was klein, maar fijn en de deelnemers hadden zich van te voren goed voorbereid. Onder de deskundige leiding van Hans van de Brand, die de passages die nog wat oefening nodig hadden feilloos wist te traceren en op te lossen kregen de nummers Il est né, Herders hij is geboren en het ‘bokkenlied’ een ware facelift. Er werd gelet op de goede samenklank in de dissonante akkoorden, het samenvoegen van de verschillende ritmes en natuurlijk de dynamiek.
De afdeling lichte muziek was er wat de aanmelding van de mannen betreft nogal bekaaid vanaf gekomen, maar dat deerde de dames niet. Met zichtbaar plezier en vol overgave stortten zij zich op Last Christmas, The Christmas Song en Silent Night. Rob van der Meule was allround aanwezig: hij maakte de bewerkingen, dirigeerde vanaf de piano en zong hier en daar de ontbrekende mannenpartijen mee.
Het grootste aantal deelnemers, zo’n 75, bracht de middag aangenaam door met André Bijleveld. Energie en inspiratie zijn belangrijke elementen in de black gospel en dit bleek ook uit de manier waarop Angels we have heard, the first Noel en Joy to the world swingend ten gehore werden gebracht. Solistische medewerking was er van Ashanti Lavooy en Joan Provoost.
Om 16.30 kwamen alle deelnemers samen in de Concertzaal te Middelburg om te laten horen waar de verschillende groepen die middag mee bezig geweest waren. Het werd een afwisselend concert waarin vol enthousiasme werd gezongen. Er was een gezellige sfeer en het was leuk om te merken dat er veel waardering was voor elkaars verrichtingen. De middag werd besloten met een gezamenlijk lied, waarin ook het publiek kon participeren, een liefdevolle kerst.
Wat is (samen) zingen toch fantastisch!
En het leuke is dat het nog dagen naklinkt in je hoofd......

http://www.flickr.com/photos/koorpleinzeeland/sets/72157638587334316/

 

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl