Cantorij1Gegevens

* naam: Koorstichting Cantorij der Basiliek
* plaats: Hulst
* dirigent: Anton de Kort
* aantal leden: 14 S + 12 A + 11 T + 9 B = 46 personen
* repetitieavond: donderdag: 19.30 – 21 uur (geen pauze)
* genre: klassiek, voornamelijk religieus
* datum oprichting: 1974
* website: www.cantorijderbasiliek.nl


Vragen

1. Wat maakt het koor bijzonder?
De combinatie van kerk- en concertkoor. Dit maakt het mogelijk om in de prachtige, eeuwenoude H.Willibrordusbasiliek te Hulst de schat aan waardevolle kerkmuziek te behouden.

2. Hoe vaak treedt het koor op?
Het koor zingt minimaal één keer per maand tijdens een viering in de basiliek en bij bijzondere feestdagen en gelegenheden. Daarnaast verzorgt het koor optredens in binnen- en buitenland en was te gast in ondermeer de Notre-Dame te Parijs (tweemaal), de Madeleine en de St.Eustache in Parijs, de Westminster Cathedral in Londen, de Dom van Trier, kathedralen van Straatsburg, Haarlem, Lille, Antwerpen, Gent, Luxemburg etc.

3. Wat is het eerstvolgende concert en wat is het programma daarvan?
Het eerstvolgende optreden is in de basiliek van Hulst tijdens de Paaswake en één week later zingt het koor in de historische St. Andrieskerk in het centrum van Antwerpen.
(Daarnaast bereidt het koor zich voor op een concertreis naar Londen, waar op 27 september opgetreden wordt in de Westminster Cathedral)

4. Waarom moet het publiek dit optreden bezoeken?
Het koor bewaart de traditie van het functioneel inzetten van koorwerken van grote componisten. Zo klinkt bij elk optreden werk van Bach, Mozart, Bruckner, Mendelssohn of andere meesters.

5. Een onvergetelijke ervaring was....
Veel koorleden zullen hierbij de unieke ervaring noemen van onze optredens in de Notre-Dame te Parijs waarbij duizenden toeristen blijk gaven van hun waardering. Maar ook het concert in het kader van Les Dimanches Musicaux in de Madeleine en dicht bij huis de concertreeks i.s.m. Kamerorkest TY met Les Sept Paroles du Christ van César Franck dit najaar.

Cantorij26.Zijn er nog andere gemeenschappelijke activiteiten?
Nee, het koor beperkt zich uitsluitend tot het muzikale aspect.

7. Wat wordt gedaan om nieuwe leden te werven?
Mochten we ons tot enkele jaren terug verheugen in een wachtlijst van aspirant koorleden, nu moeten we eventueel koorleden gaan werven. Maar aangezien de bezetting van het koor niet groter mag worden, is er nog geen directe nood.

8. Aan welk koor geven jullie het stokje door?
Ongevraagd….zouden wij het stokje willen doorgeven aan het Middelburgs Kamerkoor

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl