Gegevens

gospelkoor_inspiration* naam: Gospelkoor Inspiration
* plaats: Middelburg
* dirigent: Jumping man; Moritz Benschop
* aantal leden: 25 tot 30 leden exclusief het vijfkoppige combo
* repetitieavond: Behalve de schoolvakanties, repeteren we iedere zondagavond van 19:30 uur tot 21:45 uur in het jeugdgebouwtje achter de Hofpleinkerk in Middelburg.
* genre: (pop)gospel
* datum oprichting: Oorspronkelijk was de oprichting van ons koor, of eigenlijk de voorloper daarop, in april 1978. Destijds onder de naam ‘Jongerenkoor Middelburg’ en toen al met een eigen combo.
In 1995 vond een aftakking plaats waarmee ‘Gospelkoor Inspiration’ werd geboren. Eén verschil was dat de leeftijdgrens van 25 die Jongerenkoor Middelburg hanteerde, was opgeheven. Gospelkoor Inspiration was een koor waarin jong en oud de kans kregen (en nog krijgen) om elkaar aan te vullen en te inspireren!
* website: Sinds kort hebben we een eigen Facebook fanpagina aangemaakt die overigens nog volop in ontwikkeling is. De naam van deze Facebook fanpagina is: ‘Gospelkoor Inspiration Middelburg’.  Link: https://www.facebook.com/pages/Gospelkoor-Inspiration-Middelburg/315587785214765?ref=hl


Vragen

1. Wat maakt het koor bijzonder?

Ons koor onderscheidt zich op meerdere punten van andere koren. Enerzijds door de mix van jonge leden met leden van middelbare leeftijd en alle leeftijden daartussen. We inspireren elkaar en maken gebruik van elkaars kwaliteiten waardoor we elkaar stimuleren. Jong en oud vullen elkaar duidelijk aan, hetgeen belangrijk is in de snelle en hectische maatschappij waarin we leven.
Anderzijds onderscheidt ons koor zich door een combo bestaande uit ongelooflijk fanatieke en muzikale mensen.
Tot slot vallen we op door een bijzonder beweeglijke man die met zijn armen zwaaiend staat te springen voor het koor. Die man is Moritz Benschop, onze dirigent. De hoeveelheid energie die Moritz uitstraalt inspireert niet alleen ons koor en combo, maar ook het publiek waar het uiteindelijk allemaal om te doen is!


2. Hoe vaak treedt het koor op?

We treden gemiddeld één keer per maand op. Uiteraard is dat de ene maand wat vaker dan de andere.


3. Wat is het eerstvolgende concert en wat is het programma daarvan?


Ons eerstvolgende concert is een kerstoptreden op derde advent in de Eredienst van verzorgingshuis Nieuw Sandenburgh te Veere. Voorganger: Hans Soeting. Gezien de kerstperiode, staat het programma volledig in het teken van het kerstfeest.


4. Waarom moet het publiek dit optreden bezoeken?

Mensen moeten natuurlijk niets... toch zouden wij het erg op prijs stellen maar ook aanraden om eens kennis te maken met Gospelkoor Inspiration. Niet alleen vanwege de veelzijdigheid van ons koor maar vooral omdat we laten zien met hoeveel plezier en enthousiasme we zingen. Daarmee proberen we ons publiek keer op keer te inspireren. Concerten variëren van bejaardenhuizen tot op zichzelf staande concerten tijdens evenementen zoals 'Middelburg VÓLkoren' en 'Gospelimpuls' maar uiteraard ook het begeleiden van kerkdiensten.


5. Een onvergetelijke ervaring was...

...voor mij persoonlijk was dat mijn eerste kennismaking met Gospelkoor Inspiration tijdens 'Gospel Impuls Zeeland 2008' onder leiding van André Bijleveld.
Maar ik weet ook bijna zeker dat dit een onvergetelijke ervaring was voor de rest van ons koor. Het lied 'Ancient of days' maakte op alle deelnemers én het publiek een onvergetelijke indruk. En dat met zoveel koren bij elkaar! Ruim honderd of misschien wel tweehonderd zangers en zangeressen op één podium, begeleid door een combo met André Bijleveld die uit zijn dak ging en een geweldige soliste die bijna van het podium stuiterde van de adrenaline.


6. Zijn er nog andere gemeenschappelijke activiteiten?

Bijna elk jaar schrijven we ons in voor 'Middelburg VÓLkoren', dit jaar op 1,2 en 3 juni 2013. Nu is dat zo’n populair muziekevenement dat je als koor nooit zeker bent van deelname. We staan in ieder geval al op de deelnemerslijst, nu is het nog een kwestie van inloten.


7. Wat wordt gedaan om nieuwe leden te werven?

Allereerst proberen we van ieder optreden een feestje te maken en mensen daarmee te prikkelen. Daarnaast leggen we vaak kaarten neer met informatie van ons koor en spreken we bij onze concerten uit dat nieuwe leden van harte welkom zijn.
Wat betreft onze overkoepelende website (Stichting Vivente) hebben we ambitieuze plannen voor een flinke opfrisbeurt die zich richt op ledenwerving en bekendheid van onze twee koren.
Maar… sinds kort zijn we actief op sociale media. Zo hebben we ons eigen You Tube-kanaal met filmpjes van optredens én een fanpagina op Facebook die voor iedereen toegankelijk is en ruimte biedt voor interactie. Dus: zoek hem op een deel hem  Bovendien blijf je zo op de hoogte van onze optredens en andere nieuwtjes.

Iedereen die op zondagavond zin heeft in een gospelfeestje... we repeteren van 19:30 uur tot 21:45 uur en je bent van harte welkom!


combo_inspiration8. Aan welk koor geven jullie het stokje door?

Wij geven het stokje graag door aan ons zusterkoor 'Gospelkoor Sheborim'. Zij verdienen net zo goed de kans om zich op deze site te profileren en te vertellen wat hen als koor zo bijzonder maakt.

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl