musica_cordisGegevens:
* naam   Vocaal ensemble Musica Cordis
* plaats   Goes
* dirigent   Hans Smout
* aantal leden  22
* repetitieavond  maandag van 20.00 – 22.00u.
* genre   klassiek kamerkoor
* datum oprichting 1983
* website   www.musicacordis.nl


Vragen:
1. Wat maakt het koor bijzonder?

Wij zijn al heel lang met dezelfde kerngroep aan het zingen en weten dus precies wat we aan elkaar hebben. Men zegt dat we een mooie koorklank hebben.

2. Hoe vaak treedt het koor op?

Ongeveer 6 keer per jaar. Een vast item is het zingen van de “Lessons and Carols” in Heinkenszand en sinds een aantal jaren ook in Kloetinge. Verder verlenen we medewerking aan concerten, zingen af en toe in een mis en organiseren soms zelf een optreden, al is dat financieel altijd een heel avontuur.

3. Wanneer is het eerstvolgende concert en wat is het programma daarvan?

We zingen op 29 september om 20.00 u. op het Podium in Zaamslag. Het programma heeft als titel “het leven verklankt”.
Vanaf de kindertijd via verliefd en getrouwd naar de contemplatie van de ouderdom en uiteindelijk het sterven worden alle stadia van het menselijk leven in klanken omgezet. Gedichten over hetzelfde onderwerp van de jonge dichteres Jopke van der Borgt en bijpassende beelden omlijsten het geheel.

4. Waarom moet het publiek dit optreden bezoeken?

Het is een heerlijke afwisseling van luchtige, serieuze, oude en nieuwe stukken uit diverse stijlperiodes. Doordat verschillende zintuigen worden aangesproken komen de emoties goed over.

5. Een onvergetelijke ervaring was....

Onze laatste concertreeks “Spem in alium”, waar we het 40-stemmig stuk van Tallis uit 1570 hebben gezongen met een aantal projectmensen. De rode draad van het motto ‘vertrouwen op de ander’ gaf - mede door de participatie van organist Bram Beekman en 12 dansers van Stichting Dansz – een enorm gevoel van verbondenheid tussen luisteraars en zangers en de uitvoerenden onderling. Een aantal stukken van dit programma zijn op 6 oktober om 15.00 in de Grote Kerk in Goes nogmaals te zien/horen.

6. Zijn er nog andere gemeenschappelijke activiteiten?

Behalve dat er een aantal stellen op het koor zitten en dat mensen onderling zeer goed bevriend zijn is samen zingen de voornaamste groepsactiviteit. Als we een optreden wat verder weg hebben maken we er meestal een dagje van. Zo gaan we op zaterdag 7 juli naar Ieper om daar “the last post” ceremonie op te luisteren met een toepasselijke tekst, getoonzet door Tavener.

7. Wat wordt gedaan om nieuwe leden te werven?

Zoals gezegd is er niet veel verloop in het ledenbestand en omdat we een kamerkoor zijn willen we ook niet groter worden. We zouden wel een paar (jonge) tenoren kunnen gebruiken....
Onlangs hebben we samen gezongen met de kinderen van onze leden en die vonden het zo leuk dat ze als aparte groep hebben opgetreden tijdens Middelburg VOLkoren. De meeste van hen wonen echter niet in Zeeland, dus zijn niet in staat om elke maandag op de repetitie aanwezig te zijn. We vinden het heel fijn dat sommigen wel projectmatig meedoen.


Musica Cordis geeft het stokje door aan:
Nova Melodica uit Kapelle

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl