opvollekrachtGegevens

* naam: Shantykoor Op Volle Kracht
* plaats: gemeente Goeree-Overflakkee
* dirigent: Ton Warmenhoven
* aantal leden: 58
* repetitieavond: iedere dinsdagavond
* genre: shanty
* datum oprichting: 5 april 2003
* website: www.opvollekracht.nl
* facebook: www.facebook.com/opvollekracht

 

Vragen

1. Wat maakt het koor bijzonder?
Regelmatig is OVK te zien op festivals. Spijkenisse, Veere, Zoutelande en niet te vergeten op de Wereldhavendagen te Rotterdam. Evenementen waar “Op Volle Kracht” al enkele jaren een vaste en welkome  gast is. “Een krachtig, voluit zingend en verstaanbaar koor met een afwisselend repertoire” zijn de complimenten  welke het koor veelal te horen krijgt. Nederlandstalig, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige  liedjes zorgen voor een divers repertoire. Arrangementen worden gemaakt door dirigent Ton Warmenhoven. In de Jamaicamedley combineert hij Harry Belafonte (Jamaica Farewell), Blue Diamonds (Little ship) en Sloop John B. (Beach Boys). Niet gelijk shantynummers, maar wel liederen gerelateerd aan de zee. Deze medley wordt altijd zeer gewaardeerd en meegezongen door het publiek.


2. Hoe vaak treedt het koor op?

Ongeveer 20 keer per jaar.


3. Wat is het eerstvolgende concert en wat is het programma daarvan?
Het eerstvolgende concert is donderdag 30 november a.s. tijdens de culturele week in Ooltgensplaat. De gehele week kan men genieten van verschillende stijlen muziek. Dirigent Ton Warmenhoven zal zeker weer een entertainend repertoire met zijn koor presenteren.


4. Waarom moet het publiek dit optreden bezoeken?

Het thema van de avond zouden we “shanty meets classics” kunnen noemen. Op deze avond treedt Op Volle Kracht op in het voorprogramma van Opera Familia met o.a. klassiekers als “Mull of Kintyre”(1977) van Paul Mc Cartney en het Ierse protestlied “The fields of Athenry”. Na de pauze is het populaire gezelschap  “Opera Familia” aan de beurt: bekend geworden door “Holland got talent”, waar zij de tweede plaats behaalden.
Zie verder: www.eventsooltgensplaat.nl.

 
5. Een onvergetelijke ervaring was
De uitreiking van de 3e CD in de Staver te Middelharnis tijdens het 12 ½ bestaan van Op Volle Kracht. In een uitverkochte zaal overhandigde voorzitter Dick Sperling de 3e CD “Tussen Grevelingen en Haringvliet” aan burgemeester Ada Grootenboer. Een zeer enthousiaste burgemeester en haar man zongen vervolgens uit volle borst mee tijdens het meezing gedeelte.


6. Zijn er nog andere gemeenschappelijke activiteiten?

Ieder jaar wordt er wel een festiviteit voor de shantyleden en hun aanhang georganiseerd, de laatste jaren is de barbecue steeds populair.


7. Wat wordt gedaan om nieuwe leden te werven?

Regelmatig wordt in de streekbladen propaganda gemaakt voor shantykoor Op Volle Kracht. Sinds kort deelt de gemeente Goeree-Overflakkee aan nieuwe inwoners een jute tas uit met informatie over “Goeree-Overflakkee, mijn eiland.” In die tas zit ook een CD van “Op Volle Kracht.”


8. Aan welk Zeeuws koor geven jullie het stokje door?

Bruinisser Visserskoor

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl