Zeeuws MannenkoorGegevens

* HET ZEEUWS MANNENKOOR
* vestigingsplaats: Goes
* dirigente: Gunita Kronberga-Jasinska
* aantal leden: ca. 50
* repetitie: donderdag 19.15-22.15 u in gebouw Amicitia,  
                               Schimmelpenninckstraat te Kloetinge
* repertoire: (licht)klassiek, musical, ballads en volksmuziek
* opgericht op: 19 oktober 1972
* website: www.zeeuwsmannenkoor.nl

 

Vragen

1. Wat maakt het koor bijzonder?

Het koor bestaat dit jaar al 45 jaar. Veel leden zingen al vele jaren in het koor, sommigen al meer dan 40 jaar. Kameraadschap en gezelligheid vormen de grondslag voor het streven naar de hoogste kwaliteit koorzang. De gemiddelde opkomst bij repetities is erg hoog. Het koor heeft altijd onder leiding van professionele dirigenten gestaan.

 

2. Hoe vaak treedt het koor op?

Het koor werkt mee aan 6-8 concerten per jaar. Concerten door alleen het Zeeuws Mannenkoor, maar ook samen met andere koren en/of muziekgezelschappen.

 

3. Wat is het eerstvolgende concert en wat is het programma daarvan?

4 mei 2017  Concert t.g.v. de Nationale Dodenherdenking in de Grote Kerk in Goes.

11 juni 2017 Concert in de Manhuistuin in Goes.

7 oktober 2017 jubileumconcert “KORENPALET” in theater De Mythe in Goes, met als gasten popkoor SEASIDE Rendez-Vous en shantykoor Het Veerse Scheepstuig.

 

4. Waarom moet het publiek dit optreden bezoeken?

Het jubileumconcert in De Mythe wordt een zéér gevarieerd concert. De drie koren zingen elk een eigen repertoire. Van pop tot klassiek en zeemansliederen. En zeker ook met een verrassend gezamenlijk optreden!

 

5. Een onvergetelijke ervaring was....

De concertreis naar Letland, het vaderland van de dirigente van het Zeeuws Mannenkoor, met prachtige concerten en deelname aan de grote vijfjaarlijkse parade in Riga.

 

6. Zijn er nog andere gemeenschappelijke activiteiten?

Elk jaar staat het Zeeuws Mannenkoor met een grote ‘bijna altijd prijs’ verloting op de Kapelse en Wemeldinge Dag.

 

7. Wat wordt gedaan om nieuwe leden te werven?

Regelmatig worden koorschool workshops georganiseerd waarbij ook aspirant leden meer dan welkom zijn. Indit jubileumjaar is het mogelijk op projectbasis mee te doen:

45 jaar Zeeuws Mannenkoor
Zingen met het ZMK op projectbasis
Het Zeeuws Mannenkoor met ca 50 leden bestaat in 2017 45 jaar. Het is een licht klassiek koor met een breed repertoire dat onder de bezielende leiding  staat van  een professionele dirigente.
7 oktober geven we een jubileumconcert in De Mythe in Goes. Hieraan verlenen nog 2 koren hun medewerking, t.w. Het  Veerse Scheepstuig, een shantykoor en Seaside Rendezvous, een popkoor.
Hierdoor hopen we een voor een breed georiënteerd publiek een aantrekkelijk concert te geven.
Om nog meer mensen bij ons jubileum te betrekken nodigen we geïnteresseerde mannen uit om op projectbasis mee te doen aan ons jubileumconcert. Deelnemers worden ingedeeld bij één van de 4 stemgroepen waaruit het koor bestaat.
Dit betekent vanaf  11 mei op donderdagavonden vanaf 19.15 u  repeteren in Amicitia te Kloetinge. Tevens voorzien we een aantal extra repetities / koorzang workshops op zaterdagmorgen.
Aan deelname aan dit project zijn voor geïnteresseerden geen kosten verbonden. Wel wordt op 90% aanwezigheid gerekend.
Wie durft de uitdaging aan om in een goede sfeer, onderleiding van onze gedreven professionele dirigente Gunita Kronberga in korte tijd een concert in te studeren?

Voor nadere informatie kunt u terecht bij
Leo Nieuwenhuijze voorzitter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jaap Zandee public relations Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

8. Aan welk Zeeuws koor geven jullie het stokje door?                         

Shantykoor Het Veerse Scheepstuig

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl