Quodlibet en Windbroke 2016Naam: Vrouwenkoor Quodlibet
Plaats: Middelburg
Dirigent: Willie den Hollander
Aantal leden: 19
Repetitieavond: Woensdag 19.30-21.30 uur
Genre: Breed, maar de vaste basis is klassiek
Datum oprichting: 1987
Website: www.quodlibet.nl


1. Wat maakt het koor bijzonder?

Vanuit een strikt klassiek repertoire en klassieke werkwijze onderzoekt het koor steeds meer nieuwe vormen en inspiratiebronnen. Nieuwe samenwerkingsverbanden kwamen tot stand, zoals recent in het Keltisch-klassieke concert met de Keltische folkband Windbroke. In 2015 werkten we samen met het Tienerkoor van de muziekschool en momenteel verkennen we voorzichtig de mogelijkheden voor en met ouderen op een vernieuwende wijze.

 

2. Hoe vaak treedt het koor op?

Gemiddeld vier keer per jaar.


3. Wat is het eerstvolgende concert en wat is het programma daarvan?

In juni 2017, ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de dirigente. Het repertoire wordt naar verwachting klassiek Oost-Europees en Scandinavisch. Maar eerst treden we nog op tijdens het Kerstconcertenweekend in Oost-Souburg op 17 december 2016.


4. Waarom moet het publiek dit concert bezoeken?

Vrouwenkoormuziek heeft sowieso een bijzonder karakter, zeker de klassieke vorm. Daarnaast zorgt het koor voor veel afwisseling door samenwerking met (semi)professionele begeleiding. De muziek is nog niet vaak ten gehore gebracht in Zeeland.


5. Een onvergetelijke ervaring waren de concerten met het Vlaamse koor Die Ghesellen uit Antwerpen waarbij we de Sunrise Mass van Ola Gjeilo ten gehore brachten. Maar ook ons ‘Dierenconcert’ in Breda met Carnival!, een bewerking voor vrouwenkoor van Carnaval des Animaux van Saint Saëns, was een feest. Ons laatste kerstconcert in Veere, met A Ceremony of Carols van Benjamin Britten was eveneens een hoogtepunt!    


6. Zijn er nog andere gemeenschappelijke activiteiten?

Wij versieren onze concerten bijna altijd met een uitgebreide borrel achteraf met zelfgemaakte hapjes, waarbij ook het publiek van harte wordt uitgenodigd. Een echte afterparty dus.


7. Wat wordt gedaan om nieuwe leden te werven?

Op dit moment is actie op dit punt niet nodig, maar goede zangeressen blijven altijd welkom!


8. Aan welk Zeeuws koor geven jullie het stokje door?

Het Tienerkoor van de Zeeuwse Muziekschool in Goes.

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl