Binaeh ZuuverGegevens

* naam: Binaeh Zuuver
* plaats: Oost-Souburg
* dirigent: mevr. F. de Jonge, pianiste mevr. Lenie Stokman.
* aantal leden: 29
* repetitieavond: donderdag
* genre: licht populair
* datum oprichting: febr. 2002
* website: www.binaehzuuver.nl


Vragen

1. Wat maakt het koor bijzonder?

Binaeh zuuver is een 50+ dameskoor. De leeftijd varieert van 50+ tot 80+. We zingen alles uit het hoofd. Dank zij onze kledingcommissie zijn we steeds mooi en met een frisse uitstraling gekleed.


2. Hoe vaak treedt het koor op?

Dat is nogal wisselend. Dit voorjaar zes keer.


3. Wat is het eerstvolgende concert en wat is het programma daarvan?

Deelname aan de Korenmiddag op 20 april a.s. in Bergen op Zoom. Deze middag is georganiseerd door de Rebo Noord-Brabant in de Raayberg. Er wordt dan voor het plezier gezongen door zeven koren met een keuze uit hun repertoire. Er is geen wedstrijd element bij dit optreden.


4. Waarom moet het publiek dit optreden bezoeken?

Om ons koor te beluisteren en te ervaren dat we een vrolijk koor zijn. En om te zien dat het spreekwoord “Zingen houdt je jong” echt waar is.


5. Een onvergetelijke ervaring was ....

de korenmiddag in Liessel in 2015. Allereerst was het de eerste maal tijdens ons bestaan dat we met een bus op stap gingen. Dat alleen was al een hele ervaring. Wat opviel was dat er niet eens zo heel veel werd gezongen in de bus. Ons optreden bezorgde ons veel complimenten van de deelnemende koren. Wat betreft repertoire en onze zeer vrolijke en verzorgde kleding. Veelal kregen we te horen: Jullie een senioren koor? Maar het lijkt meer een jongeren koor :)


6. Zijn er nog andere gemeenschappelijke activiteiten?

Ieder jaar hebben we aan het eind van het seizoen een zogenaamde “fun”avond. We leren dan elkaar beter kennen, de een doet een nog gekkere act dan de ander. Dat zijn altijd vrolijke avonden om te onthouden. Bv. de avond dat we als thema High Tea hadden. Leden met een theemuts… Prachtig. Ook het vieren van ons 10-jarig bestaan bij De Drie Duiven in Groede met diner en optreden van Adrie Oosterling was geweldig. Ook gaan we soms samen uit eten.


7. Wat wordt gedaan om nieuwe leden te werven?

We delen flyers uit bij concerten en binnenkort verschijnt een stukje in de Faam in de rubriek “mijn club en ik”.


8. Aan welk Zeeuws koor geven jullie het stokje door?  

Lezzom, omdat het een mannenkoor is dat heel mooi zingt.

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl