FlashbackGegevens

* naam: Popkoor Flashback Goes
* plaats: Goes
* dirigent: Francis de Jonge
* aantal leden: 40
* repetitieavond: Woensdagavond 19:45 tot 22:00 uur
* genre: Popmuziek van jaren ’50 t/m heden
* datum: Oprichting 1920 als koor Ons genoegen, werd later popkoor Kats. Opgeheven in 1972, heropgericht in 1998. Werd in 2008 Popkoor Flashback
* website: www.flashback-goes.nl


Vragen

1. Wat maakt het koor bijzonder?
Wij zingen een verrassende mix van oude en nieuwe popmuziek waarbij passende choreografieën zijn bedacht. Het publiek zal daardoor al snel meezingen en swingen!


2. Hoe vaak treedt het koor op?
We treden minimaal 4x per jaar op. Als we ingeloot worden jaarlijks Middelburg VOLkoren en de Manhuistuin en daarnaast optredens op aanvraag.


3. Wat is het eerstvolgende concert en wat is het programma daarvan?
Het eerstvolgende optreden is Middelburg VOLkoren op 4 juni a.s. We hebben dan een half uur per keer en brengen vrolijke en aansprekende nummers.


4. Waarom moet het publiek dit optreden bezoeken?
Het optreden tijdens Middelburg VOLkoren gaat weer een feestje worden! Ook wij als leden van het koor zijn dan extra gemotiveerd door de sfeer in de stad en de diversiteit van de andere deelnemers.
Wij zingen om 12:30 uur in de Tuinzaal van de Kloveniersdoelen en om 14:15 uur op het Abdijplein.


5. Een onvergetelijke ervaring was....
Het herdenkingsconcert vanwege het plotselinge overlijden van onze vorige dirigent Leon Bours.
Het concert is georganiseerd door 3 van de 5 koren waar Leon dirigent van was. Elk koor heeft een optreden met eigen repertoire gegeven en we hebben 1 nummer gezamenlijk gezongen.
Het was een mooie maar ook emotionele avond.
De opbrengst van het concert is geschonken aan het Leen de Broekert fonds. Dit geeft steun aan kinderen die graag iets met muziek willen doen, maar daar zelf de financiële middelen niet voor hebben.


6. Zijn er nog andere gemeenschappelijke activiteiten?
We organiseren 1x per jaar een meezingavond voor het werven van nieuwe leden en we proberen 1x per jaar een workshop te plannen met betrekking tot het verbeteren van de zangkwaliteiten, uitspraak, houding en beweging.


7. Wat wordt gedaan om nieuwe leden te werven?
Jaarlijks organiseren we een meezingavond. We laten dan zien hoe een nieuw nummer ingestudeerd wordt, de dirigente en een aantal leden worden geïnterviewd over hun ervaringen en belevenissen met het koor en we geven een miniconcert. Hiermee hopen we onze werkwijze en de sfeer zodanig over te brengen dat gasten gemotiveerd worden om lid te worden van ons koor.
Na afloop kan er onder het genot van een drankje en hapje nog wat nagepraat worden.


8. Aan welk Zeeuws koor geven jullie het stokje door?  
Wij geven het stokje door aan dameskoor Binaeh Zuuver uit Oost-Souburg. Onze dirigente Francis de Jonge is ook daar de dirigente van. Wij vinden het een leuk en bijzonder koor, de meeste leden hebben al een behoorlijk respectabele leeftijd en zijn nog super gemotiveerd.

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl