Zeeuws Vlaams KamerkoorNaam: Zeeuws-Vlaams Kamerkoor

Het koor is opgericht in 1948, en bestaat dus al 67 jaar!

Plaats: De leden komen vooral uit West-Zeeuws-Vlaanderen, en (toenemend) ook uit Midden-Zeeuws-Vlaanderen.

Plaatsen van repetitie zijn  IJzendijke (oktober-mei) en Groede (de rest van het jaar).

De dirigent is sinds 2005 Marcel van Westen.

Het aantal leden is het laatste jaar gegroeid en bedraagt nu 35.

De repetities vinden op woensdagavond plaats van 19.30 – 21.30 uur.

Wij zingen het klassieke koorrepertoire, van renaissance tot romantiek, en af en toe een modern werk. Meestal vinden er 3 concerten per jaar plaats. Grote werken die het koor de laatste jaren uitvoerde zijn: het Gloria van Vivaldi, de Maria Vespers van Pergolesi, het Requiem van Mozart, en Cantate 117 van J.S.Bach. Voor deze stukken worden beroeps-solisten aangetrokken, en wordt de begeleiding verzorgd door een (barok-)orkest. Ook wordt jaarlijks meegewerkt aan de dienst van Lessons & Carols, op de 4e adventszondag, in de RK-kerk te Philippine.

Website: www.zeeuwsvlaamskamerkoor.nlVragen:

1. Wat maakt het koor bijzonder?

Het bijzondere van het koor is de geweldig goede sfeer onder de leden en het enorme enthousiasme en vakmanschap van de dirigent.


2. Hoe vaak treedt het koor op?

Het koor treedt ongeveer 3x per jaar op.

 

3. Wat is het eerstvolgende concert en wat is het programma daarvan?

Het eerstvolgende concert vindt plaats op zondag 8 november in de St.Baafskerk te Aardenburg, aanvang 16.00 uur. Het koor voert dan de Petite Messe Solennelle van Rossini uit. Medewerking wordt verleend door vier uitstekende beroepssolisten en de begeleiding vindt plaats op harmonium en vleugel.

 

4. Waarom moet het publiek dit optreden bezoeken?

Wij verwachten een volle St.Baafskerk omdat het prachtige muziek is, en uitgevoerd wordt door enthousiaste en goede zangers. Na afloop is er een receptie en de mogelijkheid om deel te nemen aan een diner in deze prachtige kerk.

 

5. Een onvergetelijke ervaring was....

Een onvergetelijke ervaring was de grootse manifestatie “Zing – Speel – Dans” die het koor organiseerde in juni 2014 in het kader van de viering van 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen. Deze vond plaats in het Scheldetheater in Terneuzen. Het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor,  Vocaal Ensemble Cantare uit Goes, de Koninklijke Gentse Oratorium Vereniging,  harmonie “De Vereenigde Vrienden” uit Sas van Gent en de dansgroep van Anita Bekers uit Oostburg traden elk apart op om te eindigen met een gezamenlijk uitgevoerd “Magnificat “ van Cantaredirigent Léon Bours.

 

6. Zijn er nog andere gemeenschappelijke activiteiten?

Dit jaar werd een 2-daags bezoek aan Aken gebracht, waar het koor aan twee vieringen in de St-Severinkirche heeft meegewerkt.

 

7. Wat wordt gedaan om nieuwe leden te werven?

Nieuwe leden komen er door mond-op-mondreclame

 

8. Aan welk koor geven jullie het stokje door?

Wij geven het stokje door aan Vocaal Ensemble Cantare

 

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl