hocsingers01Gegevens

* naam: @HocSingers
* plaats: Goes
* aantal leden: 8 (6 dames en 2 heren)
* repetitieavond: hebben we niet :)
* genre: gevarieerd
* datum oprichting: 2010
* website: https://www.facebook.com/adhocsingers

Vragen

1. Wat maakt het koor bijzonder?
De groep is bij elkaar gekomen naar aanleiding van een jubileumconcert van het koor waar hun ouders lid van zijn (Musica Cordis). Het was toen zo leuk, dat we besloten te blijven bestaan onder de naam “@HocSingers”. Die naam is gekozen vanwege het feit dat meer dan de helft van ons niet (meer) in Zeeland woont en we “adhoc” bij elkaar komen om te repeteren, vooral als er een optreden nadert.

2. Hoe vaak treedt het koor op?
Ongeveer vier keer per jaar.

3. Wat is het eerstvolgende concert en wat is het programma daarvan?
We zingen drie keer tijdens Middelburg VOLkoren. Het programma gaat dit keer helemaal over vogels.
Op 22 november vieren we ons eerste lustrum met een concert in ’s Heer Abtskerke (15.30), waarvoor we natuurlijk iedereen die dit leest willen uitnodigen.

4. Waarom moet het publiek dit optreden bezoeken?
Het is heel afwisselend! Er is een stuk uit de 13e eeuw, maar ook een koorbewerking van het Songfestival-lied “Birds” van Anouk. Verder zingen we “Le chant des oiseaux” van Janequin uit de 16e eeuw, een lied waarin intrigerende vogelgesprekken geïmiteerd worden.

5. Een onvergetelijke ervaring was....
Ons optreden in Paradiso in januari van dit jaar. Sta je daar in een poptempel Renaissance muziek te zingen en het publiek was waanzinnig enthousiast.....!

6. Zijn er nog andere gemeenschappelijke activiteiten?
Voor onze repetities plannen we vaak een compleet repetitie weekend. Naast het zingen is er ook tijd voor een gezellige lunch waarin iedereen wel iets verzorgt. Na ons optreden op 6 juni gaan we barbecuen. Ook bezoeken we regelmatig met zijn allen concerten van artiesten uit ons genre, zoals onlangs de Kings Singers en Pentatonix.

7. Wat wordt gedaan om nieuwe leden te werven?
We zijn daar niet actief mee bezig, omdat we niet te groot willen worden. Er zou wel een bas bij kunnen, want de twee mannen die we hebben zijn allebei tenor. En een leuk persoon met een mooie stem laten we natuurlijk sowieso niet lopen.

8. Aan welk koor geven jullie het stokje door?
Het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor

 

hocsingers02

 

 

 

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl