foto 2getherGegevens

* naam: Popkoor 2Gether
* plaats: Vogelwaarde
* dirigent: Jos Neve
* aantal leden: 21 leden
* repetitieavond: Donderdagavond om 19:30 uur
* genre: Oude en nieuwe meerstemmige popsongs van with or without you van U2 tot ten feet tall van Afrojack
* datum oprichting: Augustus 2008 * website: www.popkoor2gether.simpsite.nl

 

Vragen

1. Wat maakt het koor bijzonder?

Popkoor 2Gether is een koor bestaand uit 21 meiden en dames, die veel plezier beleven aan het samen zingen en daarbij ook een hechte band hebben opgebouwd en genieten van het samen zijn. Veel van de leden bij Popkoor 2Gether kunnen geen noten lezen, best bijzonder dus. De leden die ook in de muziekcommissie zitten werken een nummer uit en we gaan hiermee aan de slag tijdens de repetitie. Door deze werkwijze kunnen we nog meer gevoel leggen in een nummer.

 

2. Hoe vaak treedt het koor op?

Dat verschilt. Ongeveer één keer per maand.

 

3. Wat is het eerstvolgende grote concert en wat is het programma daarvan?

Het eerstvolgende grote concert dat wij geven is op 21 Maart 2015 in het Hof te Zande Kerkje te Kloosterzande.

 

4. Waarom moet het publiek dit optreden bezoeken?

Wij als popkoor 2gether proberen ieder optreden vernieuwend te zijn. Dit houdt in dat we ons repertoire telkens uitbreiden en vernieuwen onder andere met de nieuwste popsongs, maar dat we ook onze choreografie hierop afstemmen. Wanneer mensen graag naar meerstemmige popsongs luisteren en het leuk vinden graag een afgestemde choreografie te zien, dan moeten ze hier bij zijn! Door de geweldige akoestiek van het Kerkje komt alles nog beter tot zijn recht.

 

5. Een onvergetelijke ervaring was....

De masterclass van Koorplein Zeeland op 17 november 2012. Wij wisten absoluut niet wat te verwachten en ook door de aparte manier van werken binnen ons koor was het zelfvertrouwen bij sommigen van ons niet al te groot. Dat veranderde helemaal toen ons verteld werd dat we de verrassing van de dag waren!

 

6. Zijn er nog andere gemeenschappelijke activiteiten?

Wij nemen gezamenlijk deel aan workshops, hebben jaarlijks een leuk uitje en treden ook wel eens op met bands in de  regio en met het jeugdkoor. Pas vierde jeugdkoor de Babbeliekes (ook uit Vogelwaarde) hun 35- jarig jubileum. Ontzettend fijn dat wij deel mochten  uitmaken van deze jubileum optredens. Ook namen wij het nummer ‘ten feet tall’ op in de studio en een lipdub/videoclip die hierbij hoorde. Ontzettend leuk en bijzonder om mee te maken en het eindresultaat daarna te horen en zien!

 

7. Wat wordt gedaan om nieuwe leden te werven?

Nieuwe leden worden geworven via facebook, de website en soms wordt er een stukje geschreven in een programmaboekje.

 

8. Aan welk koor geven jullie het stokje door?

Wij geven graag het stokje door aan jeugdkoor de Babbeliekes!

 

 


Koorplein Zeeland is ook te vinden op Facebook
Stichting Koorplein Zeeland is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de diensten, producten of andere aangeboden zaken op deze website

provincie-zeeland_kl